ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/11/2021 03:52

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών: Στο δεύτερο γύρο Βερβεσός και Αναστασόπουλος

Στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, θα λύσουν τις «διαφορές» τους οι Δημήτρης Βερβεσός και Δημήτρης Αναστασόπουλος – Σημαντική άνοδος για τον συνδυασμό του δικηγόρου της οικογένειας του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάση Καμπαγιάννη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών: Στο δεύτερο γύρο Βερβεσός και Αναστασόπουλος
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

«Ντέρμπι» για Δημήτρη Βερβεσό και Δημήτρη Αναστασόπουλο στο δεύτρο γύρο των εκλογών για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, «δείχνουν» οι λιγότερες από 1.000 ψήφοι διαφορά πουχώρισαν τους δύο υποψήφιους στον πρώτο γύρο. Οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021. Η διαφορά μεταξύ των δύο μονομάχων είναι στο 7,74%.

Παράλληλα, τα καλύτερα ποσοστά που έχει πετύχει ιστορικά, κέρδισε η αριστερή πτέρυγα και ο συνδυασμός του Θανάση Καμπαγιάννη, του δικηγόρου της οικογένειας του Παύλου Φύσσα στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Στις εκλογές του α΄ γύρου στον ΔΣΑ προσήλθαν 12.788 δικηγόροι, από τους 23.397 Αθηναίους δικηγόρους που είχαν δικαίωμα ψήφου. Το ποσοστό συμμετοχής στον α΄ γύρο των εκλογών του ΔΣΑ ανέρχεται στο 54,66% και το ποσοστό αποχής στο 45,34%. Καταμετρήθηκαν 12.189 έγκυρα ψηφοδέλτια, 195 άκυρα και 404 λευκά.

Τα αποτελέσματα του α΄ γύρου στο 100% των καταμετρημένων ψήφων έχουν ως εξής:

  • Δημήτρης Βερβεσός έλαβε 3.580 σταυρούς, ποσοστό 29.37%
  • Δημήτρης Αναστασόπουλος έλαβε 2.637 σταυρούς, ποσοστό 21,63%
  • Αθανάσιος Καμπαγιάννης έλαβε 1.826 σταυρούς, ποσοστό 14,98%
  • Μιχαήλ Καλαντζόπουλος έλαβε 1.210 σταυρούς, ποσοστό 9,93%
  • Αλέξανδρος Μαντζούτσος έλαβε 1.141 σταυρούς, ποσοστό 9,36%
  • Θέμης Σοφός έλαβε 623 σταυρούς, ποσοστό 5,11%
  • 'Αγγελος Βρεττός έλαβε 597 σταυρούς, ποσοστό 4,90%
  • Χαράλαμπος Κονδύλης έλαβε 575 σταυρούς, ποσοστό 4,72%

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του α΄ γύρου των εκλογών σε δήλωσή του αναφέρει ότι «οι δικηγόροι της Αθήνας έστειλαν σήμερα ισχυρό μήνυμα για τη συνέχιση του έργου μας» και τους καλεί όλους σε «μία ευρεία δικηγορική συμπαράταξη για να χαράξουμε μαζί το κοινό μας μέλλον».

Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Βερβεσού έχει ως εξής:

«Οι δικηγόροι της Αθήνας έστειλαν σήμερα ισχυρό μήνυμα για τη συνέχιση του έργου μας. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Συγχαίρω όλους τους συνυποψηφίους Προέδρους και υποψηφίους συμβούλους για τον αγώνα που έδωσαν. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Η συνεργασία όλων αποτελεί βασική επιλογή μας. Ο αγώνας για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των δικηγόρων παραμένει προτεραιότητά μας. Ο Σύλλογος θα σταθεί δίπλα σε όλους τους συναδέλφους που έχουν ανάγκη στήριξης και ιδίως στους νέους. Καλούμε όλους τους δικηγόρους της Αθήνας στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, σε μία ευρεία δικηγορική συμπαράταξη για να χαράξουμε μαζί το κοινό μας μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΒΕΣΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ