Μενού
  • Α-
  • Α+

Βελτιώνεται ο καιρός από αύριο, Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου αν και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα θυμίζοντας μας πως ο χειμώνας είναι πλέον εδώ. Παράλληλα, ο καιρός αναμένεται να χαλάσει ξανά την Παρασκευή με βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, την Τετάρτη ο καιρός θα εμφανίσει βελτίωση αν και ο ήλιος θα είναι με... «δόντια» καθώς το κρύο θα είναι τσουχτερό κυρίως στα ορεινά και βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Προς το μεσημέρι θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποια σύννεφα στη δυτική κυρίως χώρα, χωρίς ωστόσο να δώσουν ιδιαίτερα φαινόμενα.

Στην Αττική, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές συννεφιές νωρίς το πρωί κυρίως στα βορειοανατολικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα θα ξεκινήσει με λιακάδα ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (3/12), ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με βροχές που μέχρι το βράδυ θα έχουν επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όπως τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, θέλει προσοχή καθώς ο εμμονικός αυτός χαρακτήρας του καιρού θα παραμείνει και ίσως έχουμε πάλι προβλήματα από πλευράς βροχοπτώσεων.

Ο καιρός αύριο Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Δυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Κατά τόπους παγετός και ομίχλες στα ηπειρωτικά τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Αναλυτικά, την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με το meteo.grμ σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 13, στην Ήπειρο από -2 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 14 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο και στον Κορινθιακό 6 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο και στο Ιόνιο οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 4 μποφόρ τοπικά.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA