Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Σοφία Μάντη είναι η νοσηλεύτρια που εργάζεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Είναι η νοσηλεύτρια που με μια ανάρτηση γροθιά στο στομάχι για τους ανεμβολίαστους και τον πόλεμο που επικρατεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έγινε viral. Η ανάρτησή της για όσα βιώνει η ίδια αλλά και οι συνάδελφοί της μέσα στα νοσοκομεία, όπου δίνονται καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθούν ασθενείς που νοσούν με τον κορονοϊό ήταν καθηλωτική

Διαβάστε ακόμη: Νοσηλεύτρια του Γεννηματάς: «Ανεμβολίαστος, 170 κιλά και μου 'λεγε "δεν πίστευα ότι θα μου συμβεί"»

«Τελικά το παιχνίδι είναι άνισο. Ο εγκεφαλικός εγωισμός ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Εμβολιασμένος; Εννοείται όχι. Ετών 39 με οξυγόνο τώρα. 21 σύνολο. 4 ναι. Οι υπόλοιποι μάντεψε. Και μια διασωληνωμένη και αυτή στους μάντεψε. Ετών 74. Και δεν είναι η στολή που πρέπει ν’ αντέξεις (γιατί λιώνεις στην κυριολεξία ), δεν είναι η κούραση, δεν είναι η όλη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστείς. Είναι η ειρωνεία, το δε βαριέσαι, το έτυχε σε μένα και δεν το περίμενα, δεν πίστευα ότι υπάρχει. Αλήθεια; Τώρα που είσαι πριν τη διασωλήνωση πίστεψες; Πραγματικά σου λέω αυτός ο κόσμος δεν πρόκειται ν’ αλλάξει ποτέ αν δεν αλλάξει το εγώ μας και πώς βλέπουμε τα πράγματα. Εδώ Γεννηματάς. Μόλις έβγαλα τη στολή. Στάζω. Διψάω. Φοβάμαι μαμά», έγραψε στο Facebook.

Η 39χρονη ανέφερε στην ανάρτησή της πως δέχτηκε και κακόβουλα σχόλια, ακόμη και για τον τρόπο με τον οποίο φορά τη στολή της κατά τη διάρκεια της βάρδιάς της στο νοσοκομείο.

Η νοσηλεύτρια Σοφία Μάντη είχε δηλώσει συμμετοχή στο Fame Story

Η Σοφία Μάντη, όμως, δεν είναι μόνο νοσηλεύτρια. Της αρέσει η μουσική και το τραγούδι γι' αυτό και πριν από 15 χρόνια είχε δηλώσει συμμετοχή στο Fame Story. «Πριν από 15 χρόνια προσπάθησα να πάω στο Fame Story. Θυμάμαι ότι έφτασα στους 50 με συμμετοχή 1.300 ατόμων. Από εκεί και πέρα, όπως μου ανέφεραν εκ των υστέρων φίλοι στο χώρο, απαιτούνταν άλλα πράγματα για να μπεις στη δεκάδα. Μετράγαν αν θες περισσότερο οι προσωπικές γνωριμίες, οι εταιρείες που ήθελαν να περάσουν νέους καλλιτέχνες τους και πολλά ακόμη. Μέσα από αυτή την εποικοδομητική όμως διαδικασία συνειδητοποίησα ότι δεν είμαι άνθρωπος των διαγωνισμών», είχε πει κατά το παρελθόν η Σοφία Μάντη, η οποία ωστόσο συνέχισε να ασχολείται με το τραγούδι.

Η ενασχόληση της Σοφίας Μάντη με τη μουσική ξεκίνησε από τότε που εκείνη ήταν 7 ετών. Τότε έπιασε για πρώτη φορά κιθάρα. Η Σοφία Μάντη δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με το τραγούδι ενώ κυκλοφόρησε τον δικό της δίσκο με τίτλο «Απόφαση».

Η φιλία της με τον Δημήτρη Μητροπάνο

Τον Ιανουάριο του 2020 η Σοφία Μάντη είχε μιλήσει στην ιστοσελίδα Flash όπου και είχε αποκαλύψει την φιλία της με τον Δημήτρη Μητροπάνο αλλά και τον τελευταίο της διάλογο λίγες ώρες πριν τον θάνατό του. Τότε, είχε αναφέρει ότι το τελευταίο απόγευμα, μια μέρα πριν πεθάνει ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν μαζί και μιλούσαν για τον Ολυμπιακό: «Μιλούσαμε πολύ για τον Ολυμπιακό αυτή η ομάδα ήταν η αγάπη του. Κάθε Κυριακή βράδυ βλέπαμε τον Ολυμπιακό και το μόνο που θέλαμε ήταν να κερδίζει η ομάδα τίποτα άλλο», είχε δηλώσει η Σοφία Μάντη.

Και είχε προσθέσει για τον Δημήτρη Μητροπάνο: «Μιλούσαμε ώρες ατελείωτες για τα τραγούδια του. Ένα μεσημέρι μου λέει μικρή, έλα λίγο μέσα στο σαλόνι θέλω κάτι να ακούσεις κάτι που ετοιμάζω με τον Σταμάτη Κραουνάκη… Όταν έφτασε στο τραγούδι “Όταν έχω εσένα”, πραγματικά ένιωσα ρίγος, συγκινήθηκα, νομίζω ότι έκλαψα κιόλας Είχα γουρλώσει τα μάτια μου και ήταν και το τραγούδι που έγινε τεράστια επιτυχία».

Τι είπε για την ανάρτησή της που έγινε viral

Η Σοφία Μάντη, μιλώντας στο Mega, για τις εμπειρίες της στη διάρκεια της πανδημίας δήλωσε: «Εννοείται ότι δεν το περίμενα απλά είναι αλήθειες που κατά καιρούς γράφω. Δεν πίστευα ότι μία ανάρτηση των πέντε λεπτών, ήταν μόλις είχα βγει με την στολή, πραγματικά έσταζα και έγραψα ακριβώς αυτό που βίωσα».

Ακόμη, αναφέρθηκε στους ανεμβολίαστους που υπάρχουν στα νοσοκομεία, λέγοντας: «Δεν υπάρχει γιατρειά και ελπίδα, αν νέοι άνθρωποι της ηλικίας μου δεν βάζουν μυαλό, ο άλλος είναι 170 κιλά και λέει δεν πίστευα ότι θα μου συμβεί. Ρε άνθρωπε του λέω είσαι σε ομάδα υψηλού κίνδυνού. "Μακάρι να βγω ζωντανός, μακάρι" με παρακαλούσε. Του λέω "από εμένα εξαρτάται; Από εσάς εξαρτάται. Όλοι" του λέω "και οι πέντε είστε ανεμβολίαστοι, περιμένατε τι;" τους λέω».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA