Μενού
  • Α-
  • Α+

Να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών με την οποία βρέθηκε εκτός φυλακής ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης ζήτησε ο εισαγγελέας του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωυσίδης.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό ο καταδικασμένος πρωτόδικα σε ποινή 10 ετών για εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι «ένα άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις». Οπως σημείωσε, στην εφετειακή απόφαση «δεν εξηγείται για ποιο λόγο επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη» στο ανήλικο παιδί του ενώ απέρριψε και τον ισχυρισμό ότι πλήττεται η οικογένεια του, λέγοντας πως ο λόγος «είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου».

Από την πλευρά του ο συνήγορός του Δημήτρης Γκαβέλας ανέφερε πως «ο αιτών ήδη εκτίει μεγαλύτερη ποινή, από αυτή που του αναλογεί, αφού το αδίκημα της οπλοκατοχής για το οποίο καταδικάστηκε θα έχει παραγραφεί με την έναρξη της δίκης στο Εφετείο». Μάλιστα, εισέφερε στο δικαστήριο γνωμάτευση παιδοψυχολόγου, εξηγώντας πως «στην ευαίσθητη ηλικία των 15.5 ετων, το παιδί του παρουσιάζει δυσκολίες στην κοινωνικοποίηση και τη συναισθηματική έκφραση, υφίσταται bullying στο σχολείο, υφίσταται την απομόνωση ακόμα και από τους ίδιους του τους συγγενείς».

Παραμένουν στη φυλακή Μπαρμπαρούσης - Κορκοβίλης

Αρνητικά απάντησε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών και στις αιτήσεις αναστολής της ποινής του πρώην βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και του Κωνσταντίνου Κορκοβίλη.

Για τον Μπαρμπαρούση, κατέθεσαν ως μάρτυρες ο πατέρας του καθώς και η σύντροφος, μητέρα του πέμπτου παιδιού του, οι οποίοι υποστήριξαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της απουσίας του. «Έχουμε διαμελιστεί και δεν υπάρχει τίποτα. Είχε πάρει ζώα για βιοποριστικούς λόγους αλλά τα δώσαμε κι αυτά γιατί δεν μπορούν οι γείτονες να βοηθούν συνέχεια».

Όσον αφορά στην αίτηση του Κωνσταντίνου Κορκοβίλη, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 9 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο αδελφός του καταθέτοντας ως μάρτυρας μίλησε για προβλήματα υγείας της μητέρας του και αδυναμία να την συντηρήσει χωρίς τον αδελφό του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA