Μενού
  • Α-
  • Α+

Υπό πίεση βρίσκονται τα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Παρά τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης στα νοσοκομεία, σε βίντεο ντοκουμέντο απεικονίζονται ασθενείς σε φορεία και αναπηρικά αμαξίδια που νοσούν με COVID-19 να μεταφέρονται ενώ βρέχει για εξετάσεις, υπό τον κίνδυνο διασποράς στα νοσηλευτικά ιδρύματα. 

Διαβάστε ακόμη: Μεταλλάξη Ομικρον: Ελληνας της Νότιας Αφρικής το πρώτο κρούσμα - Σε καραντίνα στα Χανιά 

Σε βίντεο «γροθιά στο στομάχι» που προβλήθηκε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του STAR, απεικονίζεται ασθενής σε φορείο να μεταφέρεται από το νοσηλευτικό προσωπικό που φορά προστατευτικές στολές για εξετάσεις, ενώ είναι εκτεθειμένος στη βροχή. Σε άλλο πλάνο εμφανίζεται ασθενής σε αναπηρικό αμαξίδιο τυλιγμένος με σεντόνια και ζακέτα να μεταφέρεται για εξετάσεις εκτεθειμένος στη βροχή. Σημειωτέον, επιπλοκή της COVID-19 είναι η βαριά πνευμονία. Οι ασθενείς μεταφέρονται από τις κλινικές για εξετάσεις, από τον περιβάλλοντα χώρο του συγκεκριμένου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μην γίνει διασπορά του κορονοϊού

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο «είναι απίστευτο, είναι τριτοκοσμικό ασθενείς με πνευμονία, πυρετό, να είναι έξω στη βροχή και να προσπαθούν να προστατευτούν με δικές τους ζακέτες. Είναι απαράδεκτες εικόνες και πρέπει να διορθωθεί αυτή η κατάσταση».  «Ζητήσαμε από τον διοικητή ή να δημιουργήσει καθαρό χώρο για να περνάνε οι ασθενείς από το εσωτερικό του νοσοκομείου χωρίς να γίνει διασπορά ή να φτιαχτεί στέγαστρο στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου», είπε ο κ. Γιαννάκος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA