Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί οι νοτιάδες να ενισχυθούν κάτι που σημαίνει και ταυτόχρονη άνοδο της θερμοκρασίας αλλά από εκεί και πέρα ο χειμώνας θα δείξει τα «δόντια» του αφού, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα ο καιρός θα «αγριέψει» και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ή ακόμα και χαλαζοπτώσεις! Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, στη Θράκη και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, και μέχρι το βράδυ σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι σημαντικότερες χαλαζοπτώσεις εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει τοπικά σχετικά μεγάλο μέγεθος. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 17, στην Ήπειρο από 5 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ, και πιθανών τις βραδινές ώρες τοπικά στα νότια πελάγη 8 μποφόρ.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών και το βράδυ πρόσκαιρων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές μετά το μεσημέρι και πιθανόν το βράδυ καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA