Μενού
  • Α-
  • Α+

Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, από τις 06:00 έως τις 22:00 λόγω της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα. Ταυτόχρονα κατά το τριήμερο 4 - 6 Δεκεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική. 

Διαβάστε ακόμη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πρώτη δόση στις 16 Ιανουαρίου - Οι δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και οι εξαιρέσεις

Με απόφαση του διευθυντή της διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται κάθε υπαίθρια δημόσια συνάθροιση από ώρες 06:00 έως 22:00 του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου 2021, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: 

Φειδιππίδου - Λ. Αλεξάνδρας - αριστερά 28ης Οκτωβρίου - δεξιά Ιουλιανού - αριστερά Αριστοτέλους - Σωκράτους - αριστερά Π. Τσαλδάρη - Πλατεία Ομονοίας - δεξιά Αθηνάς - Πλατεία Μοναστηρακίου - Άρεως - Διοσκούρου - Πρυτανεία - Τριπόδων - Σέλλευ - Λυσικράτους - Λ. Βασ. Αμαλίας - Λ.Βασ. Όλγας - Λ. Βασ. Κωνσταντίνου - δεξιά Σπύρου Μερκούρη - αριστερά Μιχαλακοπούλου - Λ. Μεσογείων έως Φειδιππίδου. 

«Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή», αναφέρει σε ανακοίνωση η τροχαία και επισημαίνει πως είχαν εξαγγελθεί οι εξής συγκεντρώσεις: στο πάρκο Ελευθερίας σταθμός Μετρό Μέγαρο Μουσικής την 16:00 της 4-12-2021 από Δίκτυο Υγειονομικών «κατά της υποχρεωτικότητας» και συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την 17:00 της 4-12-2021 «κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού». 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων. Ειδικότερα, την Κυριακή 5/12/2021, και κατά τις ώρες 13:00 έως 20:00, θα διακοπεί η κυκλοφορία στην Λ. Β. Σοφίας στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς κέντρο πόλεως, όπως επίσης και στην Λ.Β. Κωνσταντίνου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μερκούρη και Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Β. Σοφίας. Κατά την κίνηση της πομπής του Επισήμου, δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία λοιπών οχημάτων στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων. 

Το πρόγραμμα του Πάπα Φραγκίσκου 

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στις 11:15 το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου όπου θα τον υποδεχθεί, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση σε αίθουσα του αεροδρομίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα γίνει στη συνέχεια δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνέχεια, θα μιλήσει σε αξιωματούχους, μέλη του διπλωματικού σώματος και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, και θα ακολουθήσει στις 16.00 το απόγευμα συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Στις 17:15 ο ποντίφικας θα μεταβεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου των Καθολικών για να μιλήσει σε επισκόπους, ιερείς, μέλη μοναχικών ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, ιεροσπουδαστές και κατηχητές της Καθολικής Εκκλησίας.

Την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στη Μυτιλήνη επισκεπτόμενος στις 10.45 π.μ. το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου θα αναπέμψει δέηση. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA