Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ανθότυρο από την αγορά

Ο Εθνικός Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) προχώρησε στην ανάκληση ανθότυρου καθώς βρέθηκε το παθογόνο βακτήριο listeria monocytogenes

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Ο Εθνικός Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) προχώρησε στην ανάκληση ανθότυρου καθώς βρέθηκε το παθογόνο βακτήριο listeria monocytogenes. H Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου του ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «ΑΝΘΟΤΥΡΟ», με ημερομηνία παραγωγής: 21/11/2021 και ημερομηνία ανάλωσης έως ένα μήνα μετά την ημερομηνία παραγωγής, που παράγεται από την επιχείρηση ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε.

Το δείγμα εξετάστηκε από τα Εργαστήρια, Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ, όπου διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Listeria monocytogenes. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση/ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

Image

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ΕΦΕΤ #ανάκληση

Best of Internet