Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Την Τετάρτη θα δικαστούν στο Αυτόφωρο οι αρνητές για την «έφοδο» στο διαγνωστικό κέντρο

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι που το μεσημέρι της Τετάρτης (2/12) εμφανίστηκαν ως όργανα της αυτοαποκαλούμενης «Συνταγματικής Αστυνομίας», παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο από το οποίο πήραν αναβολή για να δικαστούν την προσεχή Τετάρτη (8/12) και αφέθηκαν ελεύθεροι

Πηγή: Associated Press
Πηγή: Associated Press

Αξιωματικός εν αποστρατεία του Ελληνικού Στρατού και μία υπάλληλος νοσοκομείου που φέρεται να βρίσκεται σε αναστολή, περιλαμβάνονται μεταξύ των τεσσάρων κατηγορουμένων που το μεσημέρι της Τετάρτης (2/12) εμφανίστηκαν ως όργανα της αυτοαποκαλούμενης «Συνταγματικής Αστυνομίας» σε διαγωνιστικό κέντρο της Κάτω Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, όπου ζήτησαν να ελέγξουν την άδεια νόμιμης λειτουργίας της επιχείρησης και τα στοιχεία των εργαζομένων.

Οι αρνητές, φέροντας καρτελάκια υπό τον τίτλο «Δελτίο Α120Σ» που παραπέμπει στην αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Θεματοφύλακες του Αρθρου 120 του Συντάγματος», η οποία ακολουθώντας ακραία ρητορική και επικαλούμενη την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος, ισχυρίζεται πως με τον εμβολιασμό ή τη μάσκα καταλύεται το Σύνταγμα, οι τέσσερις συλληφθέντες εμπόδισαν τη διενέργεια rapid test για τον κορονοϊό, προκαλώντας αναστάτωση στην επιχείρηση.

«Εισήλθαν ταυτόχρονα στο κατάστημα χωρίς να φοράνε μάσκες, παρατήρησα ότι η γυναίκα είχε το κινητό της τηλέφωνο σε χρήση κάμερας και φαινόταν να βιντεοσκοπεί το χώρο και εμάς. Τους ζήτησα να περάσουν έξω, αλλά αρνήθηκαν και μιλώντας σε έντονο ύφος δήλωσαν ότι είναι ελεγκτικός μηχανισμός και συγκεκριμένα "Αστυνομία". Τους ζήτησα να μου επιδείξουν τις υπηρεσιακές τους ταυτότητες καθώς και οι τέσσερις ήταν με πολιτική περιβολή. Τότε μου ανέφεραν ότι είναι "συνταγματική αστυνομία", έχουν αρμοδιότητα βάσει του Συντάγματος να ελέγχουν τα πάντα και μου επέδειξαν κάποιες κάρτες με φωτογραφίες. Μας ζήτησαν τις άδειες και τα νομιμοποιητικά έγγραφα της επιχείρησης καθώς και τα στοιχεία μας», κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο νόμιμος εκπρόσωπος του διαγωνιστικού κέντρου.

Όταν ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία, τα συγκεκριμένα άτομα παρέμειναν έξω από την επιχείρηση αποκαλώντας τους εργαζόμενους «προδότες», «παράνομους» και ότι το κατάστημα «θα έπρεπε να είχε σταματήσει τη λειτουργία του». Όπως περιγράφεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την αστυνομία, ένας εξ' αυτών πλησίασε τον νοσηλευτή της επιχείρησης και έναν πελάτη με συνέπεια να παρεμποδίσει τη διενέργεια ασφαλούς δειγματοληψίας. Την ίδια ώρα, η γυναίκα -πάντα κατά τη δικογραφία- περιεργαζόταν με γυμνά χέρια το υγειονομικό υλικό, ένα θετικό δείγμα από προηγούμενη δειγματοληψία και κλειστές συσκευασίες εξοπλισμού διενέργειας τεστ που ήταν πάνω σε τραπέζι και μετά έβαλε τα χέρια της σε κάδο σκουπιδιών, καθώς και στο ειδικό κυτίο συλλογής μολυσματικών αποβλήτων μη τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θέτοντας ευθέως τον εαυτό της και άλλους ανθρώπους σε κίνδυνο.

Κατόπιν έγκλισης του νόμιμου εκπροσώπου και με εισαγγελική εντολή συνελήφθησαν. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για αντιποίηση Αρχής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομη βιντεοσκόπηση και παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή διασποράς μολυσματικών ασθενειών. Παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο από το οποίο πήραν αναβολή για να δικαστούν την προσεχή Τετάρτη και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στις προανακριτικές τους απολογίες ο απόστρατος του Στρατού και ένας ακόμη συγκατηγορούμενός του αποποιήθηκαν τα περί «Συνταγματικής Αστυνομίας». «Δεν χρησιμοποιώ τέτοιους όρους, έχω αφιερώσει τη ζωή μου στην προστασία του Συντάγματος και των Νόμων», φέρεται να είπε ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος, όπως έγινε γνωστό, επισήμανε ότι η χρήση του συγκεκριμένου όρου ήταν ειρωνική. «Παρομοίως θα μπορούσε να είχα πει πως είμαι ο γιος του σούπερμαν» φέρεται να ανέφερε. Ως προς το κίνητρο της ενέργειάς τους, πληροφορίες αναφέρουν ότι απολογήθηκαν πως διαπίστωσαν εκτεθειμένο έναν κάδο βιολογικών υλικών και υπολειμμάτων rapid test και γι' αυτό το λόγο «ως ενδιαφερόμενοι πολίτες ζητήσαμε επίδειξη εγγράφων».

Ποιο είναι το Σώμα Θεματοφυλακής άρθρου 120

Η γραφικότητα των ομάδων αρνητών είναι κάτι παραπάνω από αυταπόδεικτη, όμως το γεγονός ότι προσπαθούν να παρέμβουν στη διαδικασία αντιμετώπισης της πανδημίας είναι τουλάχιστον επικίνδυνο. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η «έφοδος» της αυτοαποκαλούμενης «Συνταγματικής Αστυνομίας» στο διαγνωστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης με σκοπό τον έλεγχο από το «Σώμα Θεματοφυλακής του άρθρου 120 του Συντάγματος». Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό της αντιποίησης αρχής έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ενεργειών, όπως οι μαζικές μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς και η επιβολή «προστίμων» εκατομμυρίων, στις οποίες επιδίδονται συντονισμένα το τελευταίο διάστημα ομάδες αρνητών με στόχο να δημιουργήσουν προβλήματα στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης αλλά και στην εμβολιαστική διαδικασία.

«Με κάθε κλήση σας είμαστε δίπλα σας στο πιτς φιτίλι»

Το «Σώμα Θεματοφυλακής», λοιπόν εκτός από «κατασταλτικός» μηχανισμός έχει και κοινωνική προσφορά καθώς όπως διατείνονται τα στελέχη του, «με κάθε κλήση σας είμαστε δίπλα σας στο πιτς φιτίλι», προσφέροντας βοήθεια σε κάθε Ελληνα, που αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων είτε μετακίνησης είτε με τον Νόμο. Στο πλαίσιο αυτό, στο μανιφέστο τους οι «Θεματοφύλακες» ισχυρίζονται ότι εξαιρούνται από μάσκες, πρόστιμα, τεστ, εμβόλια, και οτιδήποτε είναι αντισυνταγματικό. Αυτοπροσδιορίζονται ως «απλοί, καθημερινοί άνθρωποι που, βλέποντας τα εγκλήματα που συμβαίνουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αποφασίσαμε να δράσουμε πρώτα ατομικά, και μετά συλλογικά, ώστε να ελευθερωθούμε και πάλι».

Image

Ο «διοικητής»

Το «Σώμα Θεματοφυλακής» έχει «διοικητή» με έντονη παρουσία στα social media και πυρήνες σε όλη την Ελλάδα αναζητώντας μέλη μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας. «Επικοινωνείς με κάποιον από τους Θεματοφύλακες της περιοχής σου και πηγαίνεις, μετά από την καθοδήγηση του Θεματοφύλακα, στο αστυνομικό τμήμα που ανήκεις για να καταθέσεις την αναφορά-καταγγελία-μήνυση εναντίον όλων αυτών που έχουν συμβάλει εδώ και δεκαετίες στο ξεπούλημα του Έθνους και την κατάλυση του Συντάγματος, και παρανομούν ασυστόλως εναντίον των πολιτών του Έθνους. Όλοι οι επίορκοι πολιτικοί και μέλη του συστήματος από το 2011 έχουν διαπράξει το κακούργημα της Εσχάτης Προδοσίας, έχοντας διαμελίσει και ξεπουλήσει την κυριαρχία της χώρας σε ξένα εδάφη».

Image

Αφού ολοκληρωθεί ουσιαστικά η εγγραφή, «γίνεσαι ξανά Έλληνας πολίτης, κατοχυρώνεις τα Συνταγματικά σου δικαιώματα, είσαι υπεύθυνος πλέον του Εαυτού σου, και φυλάττεις το Σύνταγμα», έχοντας συνυπογράψει τα 36 σημεία για την ένωση των Ελλήνων. Μεταξύ αυτών, «η άσκηση ποινικών διώξεων και η απόδοση των μέγιστων ποινών σε όσους εμπλέκονται στην εφαρμογή των μέτρων, που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Σύνταγμα με πρόσχημα την πανδημία».

Image

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#αρνητές #Κορονοϊός #Θεσσαλονίκη #αστυνομικοί

Best of Internet