Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε δίκη για τέσσερις βιασμούς τριών ανηλίκων και ενός νεαρού άνδρα παραπέμφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας ο Δημήτρης Λιγνάδης. Στην πρότασή της η εισαγγελέας χαρακτηρίζει τον Δημήτρη Λιγνάδη ως ένα «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα». Μάλιστα, η εισαγγελέας, αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας κρίνει πως «σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται».

Διαβάστε ακόμη: Δέσποινα Βανδή - Βασίλης Μπισμπίκης: Η γνωριμία τους, το φλερτ και η σχέση τους

Οι δικαστές διέταξαν τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του Δημήτρη Λιγνάδη. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται πλέον ο προσδιορισμός της δίκης του σκηνοθέτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Κούγιας: «Κατευθυνόμενες οι αποφάσεις εισαγγελέα και ανακριτή»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε για την υπόθεση ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας. «Είναι συνήθης διαδικασία αυτή που ακολουθήθηκε. Αλλά στην υπόθεση Λιγνάδη έχουν γίνει δικονομικά έκτροπα. Δεν τον έχουν καλέσει να δώσει εξηγήσεις. Δεν υπάρχει προηγούμενο να έχουν καταθέσει κάποιοι μηνύσεις από άλλες χώρες, να μην τους έχει δει εισαγγελέας, και να παίρνει στα σοβαρά ένας εισαγγελέας μια καταγγελία για μια πράξη που έγινε το 2010. Ο κ. Λιγνάδης έδωσε απόλυτες εξηγήσεις σε βάθος πέντε ημερών. Η υπόθεση αυτή έχει τεράστιο επιχειρηματικό και πολιτικό υπόβαθρο. Για τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια θεωρώ ότι οι αποφάσεις τους είναι κατευθυνόμενες», ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Κούγιας: «Ο Λιγνάδης ήταν εκτός Ελλάδος»

«Η υπερασπιστική γραμμή του κ. Λιγνάδη είναι γνωστή. Εμείς έχουμε δικαίωμα να προσφύγουμε κατά του βουλεύματος, αλλά θα κάνουμε αίτηση προσδιορισμού της δίκης. Δεν είναι αξιόπιστες προσωπικότητες οι φερόμενοι ως βιασθέντες. Η ανακρίτρια ήθελε να βλάψει τον κατηγορούμενο. Είχαμε ζητήσει κατ’ αντιπαράθεση εξέταση με τους βιασθέντες και αυτό δεν ικανοποιήθηκε ποτέ. Στην ανάκριση μιλούσαν για ημερομηνίες και χρόνους που έγιναν οι βιασμοί, που ο Λιγνάδης ήταν εκτός Ελλάδας. Όταν είδαν ότι τα στοιχεία που έχουμε είναι αδιάσειστα, καλούσαν τον μάρτυρα και τα διόρθωνε. Στο δικαστήριο θα φανεί η προσωπικότητα αυτών που φέρονται να βιάστηκαν από τον Λιγνάδη. Η εισαγγελέας αντέγραψε την ποινική δίωξη και την έκανε πρόταση, χωρίς καμία επεξεργασία και καμία απάντηση στα ερωτήματα του κ. Λιγνάδη», πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

«Έχει ακόμα την αίσθηση του χιούμορ του»

«Ο κ. Λιγνάδης στη χειρότερη στιγμή της ζωής του, που είναι κρατούμενος, έχει την αίσθηση του χιούμορ. Έχει εξαιρετική παιδεία, είναι τιμή μου να με επιλέγει να τον υπερασπιστώ», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

Σίσσυ Χρηστίδου: «Είναι προκλητικό αυτό που λέτε»

«Μα στη συνθήκη που βρεθήκατε παρατηρήσατε αυτοσαρκασμό, κ. Κούγια; Τώρα θα με τρελάνετε. Στις συνθήκες που βρεθήκατε κάνατε χιούμορ; Ο αυτοσαρκασμός πού κολλάει; Αντιλαμβάνεστε πόσο προκλητικό είναι να λέτε ότι ένας άνθρωπος που κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς, οι τρεις από αυτούς ανήλικοι, ότι κάνει χιούμορ και διασκεδάζει με την κατάσταση. Είναι προκλητικό. Με προκαλεί που λέτε ότι αντί να είναι στα πατώματα, έκανε και χιούμορ», σημείωσε από την πλευρά της η Σίσσυ Χρηστίδου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA