Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να πρόκειται για μία από τις πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις του κορονοϊού και να έχει εντοπιστεί σε 38 χώρες, ωστόσο, μέχρι και σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από την παραλλαγή Ομικρον, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Οι ΗΠΑ και η Αυστραλία είναι οι τελευταίες χώρες που επιβεβαίωσαν κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον και την ίδια ώρα η Ινδία επιβεβαίωσε το Σάββατο (4/12) το τρίτο κρούσμα της μετάλλαξης στη χώρα, ενώ μολύνσεις εντοπίστηκαν επίσης στη Σρι Λάνκα, τη Νότια Κορέα και τη Μαλαισία.

Διαβάστε επίσης: Επιστήμονας του ΠΟΥ: «Πολύ μεταδοτική» η μετάλλαξη Ομικρον - «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι»

Ερευνάται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη μετάλλαξη Ομικρον

Την ίδια ώρα ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι «...μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να προσδιοριστεί πόσο μολυσματική είναι η παραλλαγή Ομικρον και εάν προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια και πόσο αποτελεσματικές είναι τελικά οι θεραπείες και τα εμβόλια εναντίον της. Θα λάβουμε τις απαντήσεις που χρειάζονται όλοι», είπε ο διευθυντής έκτακτης ανάγκης του Οργανισμού, Μάικλ Ράιαν.

Ο ΠΟΥ δήλωσε την Παρασκευή (3/12) ότι δεν είχε δει ακόμη αναφορές θανάτων που να σχετίζονται με το στέλεχος Ομικρον, αλλά η ταχεία εξάπλωση της νέας μετάλλαξης οδηγεί σε προειδοποιήσεις ότι θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα από τα μισά κρούσματα κορονοϊού στην Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA