Μενού
  • Α-
  • Α+

Δραματική είναι η κατάσταση στις Σέρρες με τα στοιχεία να δείχνουν ότι οι θάνατοι από κορoνοϊό ανά εκατομμύριο είναι σχεδόν τριπλάσιοι από την Αττική και εξαπλάσιοι από την Κρήτη. Όπως λένε οι γιατροί, αυτό συνδέεται με τα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού που καταγράφονται στην περιοχή, με το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων να βρίσκεται στο 50% και ακόμα και τώρα κάποιοι δεν δείχνουν διάθεση να κάνουν το εμβόλιο.

Διαβάστε ακόμη: Σέρρες: Εδωσε 500 ευρώ για «μαϊμού» πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία και τώρα είναι διασωληνωμένος

O Αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι μαζί με άλλες κοντινές περιφέρειες  είναι γύρω στις 3.200 νεκροί ανά εκατ. σε όλη την πανδημία. «Δηλαδή 5 με 6 φόρες πάνω από την Κρήτη ανά εκατομμύριο σε θανάτους και 2,5 φόρες πάνω από την Αττική ανά εκατομμύριο».  «Γιατί; Γιατί δεν εμβολιάζονται είναι απλό» τόνισε. 

«Θέλω να πιστεύω ότι το ταβάνι των διασωληνωμένων θα είναι το 750, και όχι πάνω από 800, ενώ οι θάνατοι θα συνεχίσουν να είναι μεταξύ 75 και 95… Θέλω να πιστεύω ότι στις πιο πολλές μέρες δε θα υπερβούμε τον τριψήφιο αριθμό» ανέφερε ο κ. Τζανάκης. 

Ο καθηγητής δήλωσε πάντως ότι αυτή την εβδομάδα ήδη έχει ξεκινήσει η επιπέδωση και η ελαφρά αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, δηλαδή θα πάμε γύρω 500 με 600 κρούσματα κατά μ.ο λιγότερα από την προηγούμενη, ελπίζω αυτό να διατηρηθεί, και να μην είναι κάτι πρόσκαιρο, τα μοντέλα δείχνουν ότι θα διατηρηθεί. «Αναμένεται μετά από 2 εβδομάδες σχετική σταθεροποίηση και αποκλιμάκωση των θανάτων και των διασωληνωμένων» πρόσθεσε.  Ο κ. Τζανάκης διευκρίνισε πως «αυτή τη στιγμή περνάμε την κορύφωση που είχαμε δυο εβδομάδες νωρίτερα λόγω της χρονοκαθυστέρησης (μολύνσεων, επώασης – τεστ)».

Παρθένα Κουτμερίδου: «Ούτε 2 στις 10 έγκυες πελάτισσές μου δεν κάνουν το εμβόλιο» λέει ο γυναικολόγος

Σχολιάζοντας ότι το ποσοστό του εμβολιασμού στις Σέρρες είναι λίγο κάτω από 50% ο γυναικολόγος της Παρθένας Κουτμερίδου, που έχασε τη ζωή της επειδή δεν πρόλαβε να εμβολιαστεί, έκανε λόγο μάλιστα για γενναιόδωρο ποσοστό. «Ο κόσμος αρνείται επιδεικτικά να εμβολιαστεί», δήλωσε ο γυναικολόγος. «Σπό τις δικές του πελάτισσες ούτε 2 στις 10 έγκυες είναι εμβολιασμένες», συμπλήρωσε. 

«Είχαμε επανειλημμένα μιλήσει για την ανάγκη εμβολιασμού στο ζευγάρι, γιατί προστατεύει ζωές και σώζει μωρά. Αποφάσισαν η Πάττυ να εμβολιαστεί μετά τον τοκετό… Υπήρχε παράγοντας φόβου μετά την αρνητική δημοσιότητα του πρώτου καιρού με το εμβόλιο της AstraZeneca κ.λπ… Ήταν τραγικό για το μωρό και για την ίδια. Ήταν μια ανάσα από το να φέρει στον κόσμο το μωρό» τόνισε ο γυναικολόγος. «Δυστυχώς, σώθηκε μονό το μωρό… Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος» πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA