ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/12/2021 23:05

Χρήστος Σαρτζετάκης: Παραμένει διασωληνωμένος στο Λαϊκό - Τα νεότερα για την υγεία του

Διασωληνωμένος παραμένει στο Λαϊκό ο Χρήστος Σαρτζετάκης λόγω πνευμονίας από εισρόφηση - Η κατάστασή του παραμένει σταθερή, αλλά κρίσιμη σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς που τον παρακολουθούν

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Χρήστος Σαρτζετάκης: Παραμένει διασωληνωμένος στο Λαϊκό - Τα νεότερα για την υγεία του
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Διασωληνωμένος παραμένει στο Λαϊκό ο Χρήστος Σαρτζετάκης λόγω πνευμονίας από εισρόφηση. Η ηλικία του έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση των γιατρών να τον διασωληνώσουν την Παρασκευή, καθώς έχει κλείσει τα 92 χρόνια ζωής. Η μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έγινε χθες, Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου. Όπως επισημαίνουν οι γιατροί, η κατάστασή του είναι σταθερή. Λόγω της οξείας πνευμονίας, όμως, τα πράγματα είναι κρίσιμα.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης έχει γράψει τη δική του ιστορία τόσο ως νομικός, όσο και ως πολιτικό πρόσωπο αφού διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γεννήθηκε το 1929 στη Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά ολιγόμηνη δικηγορία, εισήλθε στον Δικαστικό κλάδο το 1955. Με εκπαιδευτική άδεια έκανε το 1965-1967 μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στο εμπορικό δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο. Είναι έγγαμος με την Έφη Αργυρίου και έχουν μία κόρη. Κατά την Προεδρική εκλογή του 1985 ο Χρήστος Σαρτζετάκης προτείνεται από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ και εκλέγεται από αυτό και τα κόμματα της αριστεράς στις 29 Μαρτίου 1985 ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι τις 5 Μαΐου 1990.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΜΕΘ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ