Μενού
  • Α-
  • Α+

Διασωληνωμένος παραμένει στο Λαϊκό ο Χρήστος Σαρτζετάκης λόγω πνευμονίας από εισρόφηση. Η ηλικία του έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση των γιατρών να τον διασωληνώσουν την Παρασκευή, καθώς έχει κλείσει τα 92 χρόνια ζωής. Η μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έγινε χθες, Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου. Όπως επισημαίνουν οι γιατροί, η κατάστασή του είναι σταθερή. Λόγω της οξείας πνευμονίας, όμως, τα πράγματα είναι κρίσιμα.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης έχει γράψει τη δική του ιστορία τόσο ως νομικός, όσο και ως πολιτικό πρόσωπο αφού διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γεννήθηκε το 1929 στη Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά ολιγόμηνη δικηγορία, εισήλθε στον Δικαστικό κλάδο το 1955. Με εκπαιδευτική άδεια έκανε το 1965-1967 μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στο εμπορικό δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο. Είναι έγγαμος με την Έφη Αργυρίου και έχουν μία κόρη. Κατά την Προεδρική εκλογή του 1985 ο Χρήστος Σαρτζετάκης προτείνεται από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ και εκλέγεται από αυτό και τα κόμματα της αριστεράς στις 29 Μαρτίου 1985 ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι τις 5 Μαΐου 1990.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA