Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εκδηλώσεις για τη 13η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη του 2008 στο κέντρο της Αθήνας. Νωρίς το μεσημέρι έκλεισε η Πανεπιστημίου ενώ από το πρωί δεν λειτουργεί και ο ομώνυμος σταθμός του μετρό, με τους συρμούς να διέρχονται δίχως να σταματούν. Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει προαγωγές νεαρών κυρίως γιατί δεν είχαν πάνω τους ταυτότητα.

Διαβάστε ακόμη: Σαν σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, δολοφονείται από αστυνομικό στα Εξάρχεια ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος

Ο σχεδιασμός της αστυνομίας είναι ανάλογος με εκείνον για τις εκδηλώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου με 4.000 αστυνομικούς να έχουν επιστρατευθεί, αλλά και τρεις αίαντες όπως και ελικόπτερα και drones έχουν επιστρατευθεί για την τήρηση της τάξης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι σταμάτησε η κυκλοφορία στην οδό Πανεπιστημίου, με την τροχαία να έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή. Με ανακοίνωσή της, άλλωστε, έχει ζητήσει από τους οδηγούς αφενός να μην διέρχονται, αφετέρου να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου. Ταυτόχρονα η Ασφάλεια και οι άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου, βρίσκονται όλη την ημέρα σε ετοιμότητα για την επιτήρηση στόχων και ελέγχους.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, η πρώτες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια με μαθητές και στις 18:00 θα υπάρξουν νέες διάφορων συλλογικοτήτων και θα ακολουθήσουν πορείες προς τη Βουλή, με την πρώτη να ξεκινά λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

Επεισόδια στο Αιγάλεω

Νωρίς το πρωί υπήρξε ένταση στο Αιγάλεω, έξω από το ΕΠΑΛ με αφορμή την επέτειο για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Παράλληλα, ομάδα 100 ατόμων, απέκλεισε την οδό Θηβών στο ρεύμα προς Αιγάλεω, απέναντι από αλυσίδα πολυκαταστήματος

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA