Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας της Πάτρας νοσηλεύεται βρέφος 12 ημερών το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό 4 ημέρες μετά τη γέννηση του. Η μετάδοση του ιού προήλθε από τη μητέρα του η οποία βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της. Το μωρό παρουσιάζει ήπια συμπτώματα αλλά παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. 

Aρχίζει ο εμβολιασμός σε παιδιά 5 έως 11 ετών

Τον εμβολιασμό στα παιδιά ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μετά το «πράσινο φως» που άναψε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Οπως έγινε γνωστό, η πλατφόρμα για να κλείνονται τα ραντεβού για τα παιδιά από 5 έως 11 ετών θα ανοίξει στις 10 Δεκεμβρίου και ο εμβολιασμός των παιδιών (αρχικά με τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer) θα αρχίσει στις 15 Δεκεμβρίου. Το πρώτο ραντεβού όπως είπε θα είναι διαθέσιμο από τις 15 Δεκεμβρίου, ενώ από τις 13 Δεκεμβρίου θα έρθουν στην χώρα μας τα εμβόλια.

Οπως έγινε γνωστό, η δοσολογία θα είναι μικρότερη απ' αυτή που λαμβάνουν οι ενήλικες. Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας και σε νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα. Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία, ενώ στα νησιά θα εφαρμοστούν οι καταδρομικοί εμβολιασμοί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA