Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ενταση στα Εξάρχεια με βόμβες μολότοφ

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη στα Εξάρχεια με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πέφτουν «βροχή» οι μολότοφ - Νωρίτερα, η πορεία στη μνήμη για τα 13 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου ολοκληρώθηκε ειρηνικά

Ενταση επικρατεί αυτή την ώρα στα Εξάρχεια με τους νεαρούς να έχουν πετάξει βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να καθαρίσουν την πλατεία Εξαρχείων από τους νεαρούς που βρίσκονται εκεί και γι' αυτό υπάρχει ένταση στα στενά γύρω από την πλατεία Εξαρχείων με κάποιους, μάλιστα, να καίνε και κάδους, άλλους να έχουν σπάσει μάρμαρα και να τα πετάνε στους αστυνομικούς και άλλους να πετάνε πέτρες. Σημειώθηκε μια σύλληψη στη γωνία Σουλτάνη και Σολωμού.

Διαβάστε ακόμη: Αλέξης Γρηγορόπουλος: Μολότοφ και ένταση στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Image
Image
Image

Νωρίτερα, η πορεία στη μνήμη για τα 13 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, ολοκληρώθηκε ειρηνικά, όμως, αμέσως μετά αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων. Στην πορεία έλαβαν μέρος τουλάχιστον 5.000 διαδηλωτές, όμως καθ' όλη τη διάρκεια, την πορεία επιτηρούσαν περίπου 3.500 αστυνομικοί που έκαναν το κέντρο να βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό.

Image
Image

Και ενώ αρχικά φάνηκε πως δεν θα υπήρχαν καθόλου επεισόδια, ξαφνικά μεγάλη μάζα των διαδηλωτών κινήθηκε προς την περιοχή των Εξαρχείων. Εκεί, μικρή ομάδα διαδηλωτών ξέφυγε από το γενικότερο σύνολο και δημιούργησε κάποιες μιροεντάσεις βάζοντας φωτιές σε κάδους.

Image

Βροχή από μολότοφ στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν στις εκδηλώσεις για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, η πορεία στιγματίστηκε από μολότοφ και ανταλλαγή χημικών μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Oι διαδηλωτές ήταν εξοπλισμένοι με πολεμοφόδια. Τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#μολότοφ #Εξάρχεια #αστυνομικοί #Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

Best of Internet