Μενού
  • Α-
  • Α+

Θρίλερ με τη σύλληψη Έλληνα αστυνομικού στην Τουρκία όπου είχε πάει μαζί με την κοπέλα του για μονοήμερο ταξίδι αναψυχής στην Ανδριανούπολη.  Αργά το βράδυ της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου, η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

 Αυτό είναι το ζευγάρι Ελλήνων που συνελήφθη από Τούρκους στρατιώτες

Από την τουρκική πλευρά, διαρρέουν ότι οι δύο Έλληνες κατηγορούνται ότι εντοπίστηκαν εντός της απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Evros-news.gr, ο αστυνομικός είχε πάει εκδρομή από τους Κήπους στην Τουρκία. Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι συνελήφθη στην Αδριανούπολη και ότι κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, μέσα στις επόμενες ώρες, οι Τούρκοι ανέφεραν πως ο αστυνομικός μπήκε στην Αδριανούπολη με την κοπέλα του για τουρισμό και συνελήφθησαν επειδή εισήλθαν σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη. Οι δύο Ελληνες φέρονται να έχουν ταξιδέψει με το ιδιωτικό τους όχημα και διαπιστώθηκε ότι μπήκε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Δουράν, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα. Οι δύο Ελληνες συνελήφθησαν από την στρατοχωροφυλακή και οδηγήθηκαν στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Περιφέρειας Κεσάνης. Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η Γενική Εισαγγελία της Κεσάνης, εξετάστηκαν τα κινητά τηλέφωνα και τα υλικά που είχαν πάνω τους οι δύο Ελληνες. Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κινητοποίηση σε ΕΛ.ΑΣ και υπουργείο Εξωτερικών

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία που ενημερώθηκε, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ανέλαβε τους χειρισμούς της υπόθεσης κάνοντας τις πρώτες επαφές με τις τουρκικές αρχές, μέσω της Πρεσβείας και των Προξενείων σε Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη. Τα κινητά τόσο του αστυνομικού, όσο και της κοπέλας που συνελήφθησαν είναι απενεργοποιημένα, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό εάν ο αστυνομικός είχε λάβει ειδική άδεια για να ταξιδέψει στην Τουρκία, όπως αναφέρει το τουρκικό πρωτόκολλο για περιπτώσεις Αστυνομικών και Στρατιωτικών. Από το οικογενειακό περιβάλλον του αστυνομικού, αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι κρατείται από τους Τούρκους για τελωνειακές παραβάσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA