Μενού
  • Α-
  • Α+

Για ένα ακόμη  «συμβόλαιο θανάτου», από ψυχρούς εκτελεστές οι οποίοι δεν είχαν τον παραμικρό ενδοιασμό να φέρουν σε πέρας την αιματηρή αποστολή τους ακόμα και μπροστά τους μπορεί να είχαν αυτόπτες μάρτυρες ή τους κατέγραφαν κάμερες ασφαλείας. Κάνει λίγο η Ελληνική Αστυνομία, αναφορικά με τη μαφιόζικη δολοφονία του 35χρονου πρώην πυγμάχο, Χάρη Κοντογιώργη, χθες στο Γαλάτσι.

Διαβάστε ακόμη: «Dirty Harry» φώναζαν τον 35χρονο πρώην πυγμάχο που εκτελέστηκε - Η σχέση του με τον δολοφονημένο «Κεφάλα»

Σημαντικό για τους αστυνομικούς είναι και το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε 9άρι πιστόλι και όχι πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov κάτι που δείχνει ότι ο άνθρωπος που πάτησε τη σκανδάλη είναι αρκετά έμπειρος και είχε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του. Το όνομα του «Dirty Harry», όπως ήταν το παρατσούκλι του Κοντογιώργη, είχε εμπλακεί στη μεγάλη δικογραφία του 2011 για την επονομαζόμενη «Greek Mafia», με τις Αρχές να αναζητούν εκεί τους εκτελεστές του.

Ο 35χρονος πυγμάχος, στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για σειρά αδικημάτων που είχαν να κάνουν με «δουλειές» της «αθηναϊκής νύχτας». Φαίνεται πως ο «Dirty Harry» είχε μπει στο στόχαστρο εδώ και αρκετούς μήνες, ιδίως μετά την εκτέλεση του 58χρονου «θείου» του, με το παρατσούκλι «Κεφάλας» στη Μεταμόρφωση, μπροστά από καντίνα, τον Μάιο του 2021. Οι περισσότεροι γνώριζαν τον Χάρη Κοντογιώργη ως τον «ανιψιό» του «Κεφάλα» όχι γιατί είχαν συγγένεια αλλά επειδή ο 58χρονος τον είχε από μικρό στην ομάδα του. Ο «Κεφάλας» ήταν γνωστός στους αστυνομικούς και είχε απασχολήσει στο παρελθόν το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. 

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι και οι δύο δολοφονίες οφείλονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο χώρο της νύχτας, που τα τελευταία τρία χρόνια μετρά πάνω από 22 νεκρούς.

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Ο 35χρονος έφτασε έξω από το γυμναστήριο στην οδό Εκάβης 39 στο Γαλάτσι και μόλις οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τον είδαν, τον γάζωσαν με τέσσερις σφαίρες. Ο 35χρονος πρώην πυγμάχος έφτασε έξω από το γυμναστήριο με το μηχανάκι του, πάρκαρε και κατέβηκε για να μπει μέσα σε αυτό.

Τότε, ο ένας από τους δύο δράστες κατέβηκε από τη μηχανή, τον πλησίασε πεζός και τον πυροβόλησε. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στη μηχανή, όπου τον περίμενε ο συνεργός του και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA