Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα θα προχωρήσει τον Δεκέμβριο με την ένταξη των παιδιών από 5 έως 11 ετών. Η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού θα ανοίξει στις 10 Δεκεμβρίου ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 15 του μήνα. 

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης στο CNN: Μόνη λύση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός - Δεν μου αρέσουν τα υποχρεωτικά μέτρα

Όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, τα πρώτα εμβόλια για τα παιδιά 5-11 ετών αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα στις 13 Δεκεμβρίου. Ο εμβολιασμός θα γίνεται με το εμβόλιο της Pfizer αλλά με μικρότερη δόση από αυτή που χορηγείται στις ηλικίες από 12 ετών και πάνω. Συγκεκριμένα τα παιδιά 5-11 ετών θα λάβουν δόση 10mg αντί των 30mg που λαμβάνουν όλες οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Το εμβόλιο πάντως θα χορηγείται σε δύο δόσεις με διαφορά τριών εβδομάδων η μια από την άλλη.

Τα παιδιά θα εμβολιάζονται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας. Όπως διευκρίνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους στην πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό 164.011 παιδιά ηλικίας έως 17 ετών ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί 9.000 μολύνσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA