Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρώτα είχαμε τους αρνητές του κορονοϊού, μετά τους αρνητές της μάσκας, μετά τους αρνητές των self test, αργότερα όλων των test και έπειτα τους αρνητές των εμβολίων. Οι άνθρωποι αυτοί που προφανώς είναι αρνητές της πραγματικότητας έφτασαν στο σημείο να συστήνουν δικά τους υπουργεία, δική τους Αστυνομία ενώ οι χειρότεροι απ' όλους δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο. Κάπου εδώ, ωστόσο, φαίνεται πως τα πράγματα για τη «φάμπρικά» των αρνητών έχουν αρχίσει και αγριεύουν και αργά αλλά σταθερά μπαίνει, από την πλευρά της πολιτείας τουλάχιστον, ένα τέλος στη διαρκή άρνηση της πραγματικότητας!

Διαβάστε ακόμη: Σώμα Θεματοφυλακής: «Δίπλα σας στο πιτς φιτίλι» - Αρνητές βγαλμένοι από θεατρική επιθεώρηση

Κάπως έτσι μετά τις πρώτες δικογραφίες, τις πρώτες συλλήψεις και τις πρώτες δίκες έρχεται η πολιτεία να ενισχύσει το νομικό της «οπλοστάσιο» απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Χθες, νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν από κοινού τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνη φέρνει προ των ευθυνών τους γονείς και κηδεμόνες που κρατούν μακριά από το σχολείο μαθητές επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους. 

Η διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή. Με άλλη ρύθμιση παρατείνεται μέχρι τις 31/3/2022 η προθεσμία για την μετατροπή των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 1 και 2 σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης βάσει του ν. 4763/2020.

Πρακτικά η ρύθμιση έρχεται να καλύψει το κενό που δημιούργησε η κατάργηση των πταισμάτων από τον Ποινικό Κώδικα με τις αλλαγές του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, που οδήγησε σε κατάργηση και της ποινικής ευθύνης των γονέων που παραλείπουν να εγγραφούν και να επιβλέψουν τη φοίτηση των μαθητών μέχρι το Γυμνάσιο, μετά την καθιέρωση της υποχρεωτικής φοίτησης μέχρι τότε.

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Ίδρυσαν Υπουργείο... θεραπειών στην Αράχωβα

Πέρα από τα επικίνδυνα υπάρχουν και τα επικίνδυνα που είναι... γραφικά, ωστόσο, με τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» να φτάνουν στο σημείο να ιδρύσουν στην Αράχωβα... Υπουργείο θεραπειών!  Μάλιστα όπως σημειώνουν, χρησιμοποιούν δικό τους νόμισμα, δεν υπόκεινται σε ελέγχους από καμία κρατική υπηρεσία και ότι όλα είναι tax free. Όλα αυτά βέβαια μέχρι χθες όπου εφορία, Αστυνομία και υγειονομικό έκαναν έφοδο στο περιβόητο υπουργείο Θεραπειών, δεν βρήκαν ούτε άδειες, ούτε χαρτιά και του έβαλαν λουκέτο και οι «υπουργοί» συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

«Στο παρελθόν ξέρουμε ότι ήταν με το Σώρρα, έχουν βρει το εμβόλιο μας λέγανε για τον κορονοϊό, εντάξει, είναι γραφικοί, είναι 2-3 άτομα που δεν ασχολείται κανείς σοβαρά», είπε ο Δήμαρχος Διστόμου, Αράχοβας, Αντίκυρας, λίγη ώρα μετά την έφοδο. 

Όπως σας είχε παρουσιάσει πρόσφατα το Reader.gr η γραφικότητα των ομάδων αυτών είναι κάτι παραπάνω από αυταπόδεικτη το γεγονός ότι προσπαθούν να παρέμβουν στη διαδικασία αντιμετώπισης της πανδημίας είναι τουλάχιστον επικίνδυνο. Πιο πρόσφατη χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η «έφοδος» της αυτοαποκαλούμενης «Συνταγματικής Αστυνομίας» σε διαγνωστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, που διενεργεί rapid test, με σκοπό τον έλεγχο από το «Σώμα Θεματοφυλακής του άρθρου 120 του Συντάγματος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA