Μενού
  • Α-
  • Α+

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσε η είδηση για τον γιατρό σε εμβολιαστικό κέντρο, ο οποίος φέρεται να παραχώρησε «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού, σε τουλάχιστον δύο γνωστά πρόσωπα στην κοινωνία της Πάτρας. Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών που έγιναν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», σχετικά με γιατρό εμβολιαστικού κέντρου, ο οποίος φέρεται να έχει κάνει ψευδείς εμβολιασμούς έναντι αμοιβής.

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα-καταγγελία: Εδωσε 650 ευρώ σε γιατρό κι έκανε 4 εμβόλια σε μπουφάν!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας γνωστή Πατρινή ισχυρίζεται πως τουλάχιστον δύο άτομα (σ.σ.: ένας άνδρας και μία γυναίκα, επιχειρηματίας ο πρώτος και κομμώτρια η δεύτερη) πλήρωσαν για να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό μέσω εικονικού εμβολιασμού. Ο πρώτος μάλιστα φέρεται να έδωσε 650 ευρώ για τον ίδιο, τη σύζυγο, το παιδί του και την πεθερά του. Οσο για τον ίδιο, φέρεται να έκανε το εμβόλιο στο... μπουφάν που φορούσε, χωρίς να σηκώσει καν το μανίκι.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου, τόνισε ότι μερίδα πολιτών στην Πάτρα έχει βρει διάφορους τρόπους να παρακάμψει το σύστημα και ότι η Πολιτεία πρέπει να διασφαλίσει τον έλεγχο με την παρουσία τουλάχιστον δύο ατόμων σε κάθε εμβολιασμό. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι υπάρχουν ακόμα και άτομα που έχουν εμβολιαστεί πολλές φορές για λογαριασμό άλλων επ' αμοιβή, θέτοντας την υγεία τους σε κίνδυνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA