Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού προχωρά το Υπουργείο Υγείας, με τροπολογία που κατέθεσε στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και Ρύθμιση Ειδικών Ζητημάτων Απολιγνιτοποίησης».

Διαβάστε ακόμη: Πιστοποιητικό νόσησης: Περιθώριο 3+1 μήνες για εμβολιασμό μετά τη λήξη του - Ερχονται ανακοινώσεις Πλεύρη

Η ενίσχυση καταβάλλεται για το έτος 2021 και ισοδυναμεί με το ήμισυ του καταβαλλόμενου μηνιαίου βασικού μισθού. Χορηγείται στο ακέραιο, εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε για ολόκληρο το χρονικό διάστημα από 1/1/2021 έως 30/11/21 και καταβάλλεται με τη μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «η προτεινόμενη διάταξη κρίνεται αναγκαία για την αποζημίωση του ιατρικού και λοιπού προσωπικού νοσοκομείων και φορέων του υπουργείου, οι οποίοι πρωτίστως κλήθηκαν να διαχειριστούν και εξακολουθούν να διαχειρίζονται την τεράστια πίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την πανδημία του κορονοϊού, θέτοντας τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους σε κίνδυνο για την προάσπιση της δημόσιας Υγείας».

Δείτε εδώ τη σχετική τροπολογία

Η διάταξη αφορά σε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που απασχολείται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στα πανεπιστημιακά και τα στρατιωτικά νοσοκομεία (συμπεριλαμβανομένου του NIMITΣ), στα κέντρα υγείας, στα αγροτικά ιατρεία, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «Θήρας» δια της ΑΕΜΥ, στο Ειδικό Κέντρο Υγείας και στην Ψυχιατρική Μονάδα Κρατουμένων Κορυδαλλού και στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Στις περιπτώσεις όπου έχει καταβληθεί μισθός για χρονικό διάστημα μικρότερο από το οριζόμενο, καταβάλλεται τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ανάλογο προς αυτό που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της μισθοδοσίας του δικαιούχου. Την οικονομική ενίσχυση δεν θα λάβουν όσοι εκ του προσωπικού απουσιάζουν με οποιαδήποτε άδεια καθ’ όλο το προαναφερθέν χρονικό διάστημα -με εξαίρεση την αναρρωτική άδεια- και όσοι έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων. Σε περίπτωση άρσης της αναστολής με απόφαση του φορέα, ο δικαιούχος λαμβάνει τμήμα της οικονομικής ενίσχυσης. 

Η παροχή δεν προσμετράται στο ανώτατο όριο αποδοχών, είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Με την ίδια τροπολογία ρυθμίζεται η διαδικασία καταβολής εφημεριών ιατρών και πρόσθετων αμοιβών λοιπού προσωπικού νοσοκομείων, ΔΥΠΕ, ΕΚΑΒ και των αποζημιώσεων του προσωπικού που απασχολείται στα εμβολιαστικά κέντρα του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά της Covid-19 και του προσωπικού των Κινητών Ομάδων Υγείας και Κέντρων Υγείας κατά του κορονοϊού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA