Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Απογραφή 2021: Πιθανή και νέα παράταση - Βήμα βήμα η διαδικασία

Σενάρια για να δοθεί νέα παράταση στην απογραφή άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου - Πώς γίνεται η διαδικασία της απογραφής βήμα προς βήμα

Πηγή: eurokinissi, unsplash
Πηγή: eurokinissi, unsplash

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση στην απογραφή 2021. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας: «θα απαντήσει το αρμόδιο υπουργείο, αν κριθεί αναγκαίο θα γίνουν οι αντίστοιχες ανακοινώσεις».

Διαβάστε ακόμη: Ηλεκτρονικές πληρωμές: Αμεσα θα γίνονται οι συναλλαγές - Οι αλλαγές από 10 Δεκεμβρίου

Αρκετοί, πάντως, παρά το γεγονός ότι η απογραφή, λήγει τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, δεν έχουν λάβει μέχρι τώρα το σχετικό χαρτί. Αρχικά, η προθεσμία για την απογραφή ήταν στις 26 Νοεμβρίου, όμως δόθηκε νέα παράταση για τις 13 Δεκεμβρίου. Γι' αυτό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε το ενδεχόμενο της παράτασης για την απογραφή ανοιχτό.

Βήμα βήμα η απογραφή 2021

  • Η απογραφή γίνεται μέσω του gov.gr, με τους απογραφείς να μοιράζουν σε κάθε σπίτι τα σχετικά έγγραφα, προκειμένου να γίνει η ηλεκτρονική διαδικασία.
  • Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.
  • Στη συνέχεια ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο Taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.
  • Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.
  • Τα άτομα που διαμένουν σε συλλογικά καταλύματα, όπως καταυλισμούς, στρατόπεδα, μοναστήρια, δομές φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων, Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών/προσφύγων, οίκους ευγηρίας, οικοτροφεία, άσυλα, κλινικές χρόνιών νοσημάτων, δομές φιλοξενίας αστέγων κ.λπ. απογράφονται από ειδικούς απογραφείς με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.
  • Η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#απογραφή 2021 #ΕΛΣΤΑΤ #παράταση #Γιάννης Οικονόμου

Best of Internet