Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας lamiareport.gr για το θάνατο της 14χρονης από τη Λαμία, η οποία κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Όπως γράφει η ιστοσελίδα «το κορίτσι το είχαν να περιμένει για τέσσερις ολόκληρες ώρες στο κοντέινερ για Covid έξω από τα επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας.

Θάνατος 14χρονης στη Λαμία: Τι συνέβη

Πιο συγκεκριμένα, η 14χρονη έφτασε στο Νοσοκομείο στις 9:30΄ μαζί με τη μητέρα της και τη μικρότερη αδελφή της, που μπήκαν μαζί της στο ασθενοφόρο, αφού και αυτές ήταν θετικές στον κορονοϊό. Αν και γνωστοποίησαν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ότι η 14χρονη ήταν θετική εδώ και πολλές ημέρες και ότι η κατάστασή της δεν ήταν καθόλου καλή, τους έβαλαν στο κοντέινερ για να κάνουν και PCR, γιατί έτσι λέει το πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται ότι για τέσσερις ολόκληρες ώρες, από τις 9:30΄ το πρωί μέχρι τη 1:30΄ το μεσημέρι το κορίτσι παραμένει στο κοντέινερ, με την κλινική του εικόνα να επιδεινώνεται ραγδαία, χωρίς να το έχει εξετάσει γιατρός. Στο διάστημα αυτό των τεσσάρων ωρών, νοσηλεύτρια πήρε αίμα από την 14χρονη, της έκανε καρδιογράφημα και της έβαλε ορό. Το κορίτσι παραμένει μαζί με τη μητέρα μέσα στο κοντέινερ όλες αυτές τις ώρες, ενώ τη μικρότερη αδελφή της έχει έρθει να την παραλάβει η θεία της.

Χειροτέρεψε η κατάστασή της

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, έξω από τα επείγοντα ήταν ακόμη μια θεία της 14χρονης, η οποία γύρω στη 1:30΄, αφού είχε εξαντληθεί η υπομονή όλων, ζήτησε από τις νοσηλεύτριες που ήταν στην υποδοχή με έντονο ύφος να έρθει γιατρός να δει το κορίτσι γιατί η κλινική του εικόνα είχε πλέον χειροτερέψει.Αμέσως μετά εμφανίστηκε η γιατρός η οποία δεν ήταν ντυμένη, αλλά κρατούσε τη στολή στα χέρια για να ντυθεί και να μπει στο κοντέινερ για να εξετάσει την 14χρονη.

Όταν μητέρα και θεία ενημέρωσαν τη γιατρό ότι το κορίτσι δεν είναι καθόλου καλά, εκείνη κοίταξε από το παράθυρο και βλέποντας την 14χρονη, πέταξε τη στολή covid που κρατούσε και μπήκε μέσα στο κοντέινερ χωρίς τη στολή.Αμέσως μετά πήραν το κορίτσι μέσα στα επείγοντα όπου έγινε υπέρηχος, αξονική και άλλες εξετάσεις.  Δυστυχώς όμως ο χρόνος είχε ήδη αρχίσει να μέτρα αντίστροφα για την άτυχη Κέλλυ, η οποία όταν μπήκε στα Επείγοντα είχε ήδη πολύ χαμηλή πίεση και ήταν πάρα πολύ χλωμή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του LamiaReport, ακολούθησαν δυο δραματικές ώρες με τη μητέρα και τη θεία να είναι έξω από τα επείγοντα να βλέπουν κινητικότητα και ανησυχία, χωρίς ωστόσο να έχουν κάποια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του κοριτσιού.Μάλιστα, έξω από τα Επείγοντα από τις 2:00 το μεσημέρι, το ασθενοφόρο με τους διασώστες του ΕΚΑΒ ντυμένους με στολές covid περίμενε για να παραλάβει το κορίτσι και να το μεταφέρει στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Στην αρχή ήταν απλό ασθενοφόρο και στη συνέχεια εκλήθη ασθενοφόρο με μονάδα. Δυστυχώς όμως το ασθενοφόρο ποτέ δεν παρέλαβε το κορίτσι, αφού η άνιση μάχη που έδινε εκείνη την ώρα είχε τραγική κατάληξη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA