Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναστατωμένη είναι η κοινωνία της Ζακύνθου από την είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο νησί κι αφορά σε μία περίεργη υπόθεση με τη γέννηση ενός μωρού, το οποίο ήρθε στον κόσμο... κατόπιν συμφωνίας. Στην περίεργη υπόθεση «υιοθεσίας» εμπλέκονται μία γυναίκα από τη Βουλγαρία, ένα ανδρόγυνο Ζακυνθινών και η μητέρα του άνδρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Ζακύνθου, όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 15 ημέρες, όταν μία έγκυος γυναίκα από τη Βουλγαρία, ετοιμόγεννη, πήγε στο νοσοκομείο Ζακύνθου προκειμένου να γεννήσει. Συνοδευόταν από μία ηλικιωμένη Ζακυνθινή, τον γιο της και την σύζυγό του.

Τα λεγόμενα της ηλικιωμένης, ότι συνοδεύει μαζί με τον γιο της και την σύζυγό του την έγκυο, την οποία, όπως είπε, πριν ένα χρόνο την είχαν στη δούλεψή τους και πως εκείνοι την συμβούλεψαν να έρθει από τη Βουλγαρία για να γεννήσει στη Ζάκυνθο, έβαλαν σε υποψίες τους γιατρούς και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Όταν μάλιστα τους είπε πως ξέρει ότι η ετοιμόγεννη δεν θέλει το παιδί και θα το «πάρουν» ο γιος και η νύφη της και γι’ αυτό την συνοδεύουν, το νοσοκομείο ενημέρωσε την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία για τις υιοθεσίες και την εισαγγελία. Η εισαγγελία ζήτησε να παραμείνει στο νοσοκομείο η μητέρα και το παιδί, μέχρι να εκδοθεί απόφαση και πόρισμα από την κοινωνική υπηρεσία.

Η απόφαση ήταν αρνητική ως προς την υιοθεσία του βρέφους από το ζευγάρι των Ζακυνθινών το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο. Μετά απ’ αυτό η εισαγγελία, αφού εξέτασε την υπόθεση και την συμπεριφορά της μητέρας απέναντι στο παιδί της, η οποία την μία στιγμή ήθελε να το δώσει και την άλλη το μετάνιωνε, αποφάσισε να της πάρει τον γονεϊκό έλεγχο και το παιδί να μεταφερθεί σε ίδρυμα.

Το νοσοκομείο ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας κατά την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης στην μητέρα από την Βουλγαρία, η οποία μόλις έμαθε ότι της αφαιρείται ο γονεϊκός έλεγχος και πως δεν μπορεί να το δώσει ούτε για υιοθεσία, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί ότι θα πετάξει το παιδί από το παράθυρο. Τελικά αστυνομικοί και προσωπικό του νοσοκομείου κατάφεραν να αποσπάσουν το παιδί από τα χέρια της. Αμέσως το βρέφος εξετάστηκε εκ νέου από παιδίατρο η οποία διαπίστωσε ότι το αγοράκι έχει κάποιο πρόβλημα με το βάρος του και ζήτησε την διακομιδή του στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Μητέρα» για να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις κι ελέγχους. Έτσι κι έγινε και το 15 ημερών, ορφανό πλέον, βρέφος διακομίστηκε στο «Μητέρα». Λίγη ώρα αργότερα η μητέρα, η οποία διατεινόταν ότι έχει κάνει άλλα 4 παιδιά, μόλις έφυγαν οι αστυνομικοί από το νοσοκομείο, βρήκε ευκαιρία, μάζεψε τα πράγματά της και έφυγε. Τις πτυχές της πολύ περίεργης αυτής υπόθεσης διερευνούν οι Αρχές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA