Μενού
  • Α-
  • Α+

Επέστρεψαν στην Ελλάδα χθες το απόγευμα της Παρασκευής (10/12), μέσω του τελωνείου Καστανεών, ο αστυνομικός που είχε συλληφθεί τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, μαζί με τη σύντροφό του, καθώς από τον έλεγχο στα κινητά τους τηλέφωνα, δεν προέκυψε τίποτα το μεμπτό.

Οπως αναφέρει το evros24.gr, αφού κατέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 50.000 τουρκικών λιρών, το ζεύγος έφτασε συνοδευόμενο στην Ελλάδα λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής. Αναλυτικά, τους επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 τουρκικές λίρες στον καθένα και δικαστικά έξοδα 10.000 τουρκικές λίρες (έκαστος). Το ποσό των 50.000 τουρκικών λιρών ισοδυναμεί με περίπου 3.500 ευρώ. Οι τουρκικές αρχές τους είχαν αφήσει ελεύθερους χωρίς περιοριστικούς όρους, ωστόσο παρέμειναν στην Αδριανούπολη καθώς αναμενόταν ο έλεγχος στα κινητά τους τηλέφωνα.

Tο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του Ελληνα αστυνομικού

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό με την σύλληψη του Ελληνα Αστυνομικού από Τούρκους στον Εβρο εξηγούσε το περιστατικό: «Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής. Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA