Μενού
  • Α-
  • Α+

Με δυναμική συμμετοχή των ψηφοφόρων συνεχίζεται η διαδικασία των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, με τις κάλπες να έχουν ανοίξει από τις 7 το πρωί και ήδη σύμφωνα με τις πληροφορίες να έχουν ψηφίσει 185.000 πολίτες έως τις 17:30 το απόγευμα της Κυριακής (12/12). Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συνολική συμμετοχή και σήμερα πάνω από 200.000 ψηφοφόρων, πολύ κοντά στα νούμερα της πρώτης Κυριακής όταν στις κάλπες για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είχαν προσέλθει περί τους 270.000 ψηφοφόρους. Υπολογίζεται ότι ψηφίζουν 480 άτομα ανά λεπτό.

Διαβάστε ακόμη: Debate του Reader για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ: «Αν χάσει κάποιος, θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» - «Δύσκολη η ολική επαναφορά»

Η ψηφοφορία διεξάγεται δίχως ιδιαίτερα προβλήματα ενώ σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει, δεν υπάρχουν ουρές και καθυστερήσεις όπως είχαν παρατηρηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα. Αν δεν υπάρξει και πάλι κάποια παράταση στον χρόνο, οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα και περίπου μία ώρα μετά αναμένεται να υπάρξουν και τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα. Στη σημερινή ψηφοφορία, δικαίωμα ψήφου έχουν αποκλειστικά όσοι είχαν ψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή, στον α’ γύρο και δεν θα πληρώσουν εκ νέου 3 ευρώ.

Τα μηνύματα Ανδρουλάκη - Παπανδρέου

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την πατρίδα, τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες πολλών γενεών ενώνονται. Ζητώ και σήμερα μεγάλη συμμετοχή», σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης και συνέχισε σημειώνοντας: Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε ισχυρή και περήφανη την παράταξη».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά από την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, τόνισε πως: «Την προηγούμενη Κυριακή στείλαμε το μήνυμα ελπίδας για μια μεγάλη παράταξη. Σήμερα 'όλοι οι δημοκράτες καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία για ισχυρή φωνή μέσα στη Βουλή. Για μια κοινωνία δίκαιη και πράσινη. Από αύριο έχουμε πολλή δουλειά. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες για την Ελλάδα της δικαιοσύνης»

Δείτε εδώ τον χάρτη με τα εκλογικά τμήματα

Επισημαίνεται, δε, ότι η αναζήτηση των ψηφοφόρων που διαπιστεύτηκαν στις 5/12 με ΑΜΚΑ θα γίνεται υποχρεωτικά με ΑΜΚΑ και στις 12/12. Εάν κάποιος ψηφοφόρος που δηλώνει ότι ψήφισε την πρώτη Κυριακή δεν εντοπίζεται για να διαπιστευθεί θα επικοινωνεί ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου ή κάποιος από τους εκπροσώπους των υποψηφίων με το call center του Κινήματος Αλλαγής στο τηλέφωνο 2103665040 για να αναζητηθεί τρόπος πιστοποίησης του ώστε να διευκολυνθεί στην άσκηση του δικαιώματός του.

Κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει εάν δεν έχει διαπιστευτεί από τον χειριστή του tablet και δεν έχει εγγραφεί και στην κατάσταση ψηφισάντων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA