ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/12/2021 09:53

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: «Ήταν 10 άτομα και τα 5 όρμησαν πάνω μου» δηλώνει ο γυμνασιάρχης

Oι 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που συνελήφθησαν, κατηγορούνται για κακούργημα, όταν περικύκλωσαν κι οδήγησαν τον γυμνασιάρχη του σχολείου της Πιερίας στο ΑΤ, δια της βίας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Θεματοφύλακες του Συντάγματος: «Ήταν 10 άτομα και τα 5 όρμησαν πάνω μου» δηλώνει ο γυμνασιάρχης
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο γυμνασιάρχης από το σχολείο της Πιερίας, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» την περασμένη Παρασκευή, όταν αυτοί τον στρίμωξαν, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, για να συλληφθούν τελικά οι ίδιοι.

Διαβάστε ακόμη: Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Απολογούνται οι 11 για την αρπαγή του γυμνασιάρχη στην Πιερία

«Εκείνο που μετράει εκείνη την ώρα είναι η ψυχική δύναμη. Αισθάνθηκα ότι δεν ήμουν μόνος», δηλώνει ο Διονύσης Χατζής, ο γυμνασιάρχης που έπεσε θύμα της καταδρομικής επίθεσης από τους αυτοαποκαλούμενος «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στο Αιγίνιο Πιερίας. Ο ίδιος συγκλονίζει λίγα 24ωρα μετά το σοκ που υπέστη.

Μάλιστα, οι 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που συνελήφθησαν, κατηγορούνται για κακούργημα και συγκεκριμένα για την πράξη της αρπαγής από κοινού, όταν περικύκλωσαν και οδήγησαν τον γυμνασιάρχη του σχολείου της Πιερίας στο αστυνομικό τμήμα. Από την πρωτοφανή αυτή επίθεση, ο γυμνασιάρχης οδηγήθηκε τελικά στο κέντρο υγείας ελαφρά τραυματισμένος, ωστόσο είναι καλά στην υγεία του και σήμερα Δευτέρα επέστρεψε στα καθήκοντά του.

«Ήταν δέκα άτομα και τα πέντε όρμησαν επάνω μου και ο ένας κρατούσε, ήταν πορτιέρης και δεν άφηνε να μπει κανέναν άλλον και μου έλεγε εμένα “μην αντιστέκεσαι”. Να σας πω την αλήθεια όσο και αν φαίνομαι μικροκαμωμένος, εκείνο που μετράει είναι η ψυχική αντοχή που έχει ένας άνθρωπος». Ο κ. Χατζής φανερά συγκινημένος εξομολογήθηκε ότι δέχτηκε «πάρα πολλά μηνύματα συμπαράστασης και τους ευχαριστώ όλους. θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως τον κ. Γιοβανόπουλο ο οποίος με στήριξε ηθικά και θα ήταν για μένα παράλειψη να μην το κάνω και το λέω δημόσια. Η στήριξή του ήταν πάρα πολύ σημαντική. Αισθάνθηκα ότι δεν ήμουν μόνος εκείνη τη στιγμή».

Μάλιστα, ο διευθυντής του γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας τόνισε «ερχόμαστε εδώ να μάθουμε στα παιδιά γράμματα, να τους μάθουμε τρόπους και συμπεριφορά και ήρθαν αυτοί να με συλλάβουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΙΕΡΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΛΛΗΨΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ