Μενού
  • Α-
  • Α+

Προτεραιότητα στους πολίτες άνω των 60 ετών που «κλείνουν» ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου αναμένεται να δοθεί από την κυβέρνηση ώστε όσοι προγραμματίζουν από σήμερα το ραντεβού τους για την αναμνηστική δόση, να μην θεωρούνται ανεμβολίαστοι. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τώρα έχουν κλείσει το ραντεβού τους για τη συγκεκριμένη δόση 367χιλ. πολίτες άνω των 60+.

Διαβάστε ακόμη: Σε Lockdown όλοι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 - Ποιοι πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ

Η διαδικασία για την αναμνηστική δόση στους εμβολιασμένους προχωρά με εντατικούς ρυθμούς με τα συνολικά ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί να ξεπερνούν το 1 εκατ. και να υπολογίζονται στα 1.270.380.

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει και η πορεία των ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, από τους 60 και άνω, ειδικά μετά από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα όσα θα ισχύουν από τις 15 Ιανουαρίου. Τις τελευταίες δέκα ημέρες 51.505 πολίτες άνω των 60 ετών προγραμμάτισαν να εμβολιαστούν για πρώτη φορά. Μάλιστα αυτά τα ραντεβού για την πρώτη δόση φτάνουν τα 161.901 στον γενικό πληθυσμό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά 5 - 11 ετών που πλέον μπορούν κι αυτά να εμβολιάζονται από τις 15 Δεκεμβρίου, οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν κλειστεί περισσότερα από 28.300 ραντεβού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA