Μενού
  • Α-
  • Α+

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών καθώς και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε το δημοσίευμα της Realnews της Κυριακής αναφορικά με τη δράση της οργάνωσης αρνητών «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής οπλοφορίας.

Διαβάστε ακόμη: «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Κρατούν όπλα και φορούν στολές παραλλαγής

Παράλληλα, ξεκίνησε έρευνα με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν η δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και άλλων ομάδων που φέρονται να δρουν σε περιφέρειες εκτός του Νομού Αττικής, έχει επεκταθεί και σε περιοχές της Αθήνας. Εκτός της εγκληματικής οργάνωσης, τα διερευνώμενα αδικήματα είναι η διέγερση σε ανυπακοή και η παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Θα αναζητηθεί, δηλαδή, στο πλαίσιο της έρευνας, αν τα μέλη των ομάδων αυτών, τα οποία όχι μόνο να αρνούνται την πανδημία αλλά και έχουν φτάσει στο σημείο να προσβάλλουν θεσμούς και δικαιώματα, παραβιάζουν με τις πράξεις τους συγκεκριμένες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews της Κυριακής που προκάλεσε τη διπλή εισαγγελική παρέμβαση, παρουσιάστηκαν φωτογραφίες της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι φέρονται να έχουν οργανώσει ακόμα και στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις με όπλα.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται απεικονίζονται συνολικά δέκα άτομα, οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες, ντυμένα ομοιόμορφα με στρατιωτική παραλλαγή να κρατούν όπλα. Πρόκειται για πολεμικά όπλα, όπως αυτόματα Μ16 με οπλοβομβίδα, το στρατιωτικό τυφέκιο G3, ένα πολεμικό πιστόλι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φωτογραφίες ελήφθησαν σε απομακρυσμένη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα, για τις εικόνες αυτές σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει επίσης έρευνα από τις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA