Μενού
  • Α-
  • Α+

Όσο αδιανόητο κι αν ακούγεται, αρνητές της πανδημίας συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη Χαλκίδα και έκαψαν παιδικά βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά τα οποία έγραψε ο σπουδαίος συγγραφέας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο προκειμένου να καταλάβουν τα μικρά παιδιά που πηγαίνουν σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς (όπου και διανεμήθηκαν δωρεάν) τι είναι ο κορονοϊός!

Οι γονείς που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία υποστήριξαν πως αυτό συνιστά μέρος προπαγάνδας.

Μαζί με τα αντίτυπα του βιβλίου, οι αρνητές έκαψαν και φωτοαντίγραφα του Νόμου 4682/2020 περί των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, μάσκες και rapid test.

Το αδιανόητο περιστατικό σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, μέσω ανακοίνωσής του, στην οποία κάνει λόγο για εικόνες που θυμίζουν σκοτεινές περιόδους και μεσαιωνικού χαρακτήρα τελετές, κατά τα πρότυπα των ναζί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι αποτρόπαιες εικόνες, με «αρνητές» του κορονοϊού να καίνε βιβλία στη Χαλκίδα, θυμίζουν σκοτεινές περιόδους και μεσαιωνικού χαρακτήρα τελετές, κατά τα πρότυπα των ναζί.

Είναι ενέργειες απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών για μέτρα προστασίας της υγείας, που αρνείται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, με την επικίνδυνη πολιτική της, αφήνει χώρο να αναπτυχθούν τέτοιες σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές, ενισχύοντας όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν "βολικό αντίπαλο", για να κρύψει τις πραγματικές της ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA