Μενού
  • Α-
  • Α+

Το χειμερινό σκηνικό του καιρού που θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα συνεχίζεται με την πτώση της θερμοκρασίας να είναι αισθητή αλλά και τα πρώτα χιόνια να έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Συγκεκριμένα χιονίζει ή θα χιονίσει στα ορεινά της ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, και στην Εύβοια, με πιο πυκνή χιονόπτωση στα βορειοανατολικά το πρωί, από τα 600μ υψόμετρο και πάνω.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Μετά τις καταιγίδες έρχονται κρύο και χιόνια – Που θα εκδηλωθούν σήμερα φαινόμενα

Παράλληλα και στην Αττική, που αναμένονται τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα υπάρξουν χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά το πρωί, σε υψόμετρα μεγαλύτερα από τα 800μ. Η θερμοκρασία σε πτώση, από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου και θα φυσάει πολύ ισχυρός βοριάς 5-7, το βράδυ και 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές βροχές μικρής έντασης, με χιονοπτώσεις όμως στα γύρω ορεινά-ημιορεινά κυρίως το πρωί. Πιο δυνατές βροχοπτώσεις αναμένονται στη Χαλκιδική, με πρόσκαιρη καταιγίδα το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ.

Από εκεί και πέρα, βροχές αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στο Αιγαίο, με πιο δυνατές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και κυρίως στην Εύβοια και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε μικρή πτώση, θα πλησιάσει τους 10 στα βόρεια, 10 στη Θεσσαλία, 13 στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, 13-15 βαθμούς Κελσίου και στο Αιγαίο. Ωστόσο το κρύο θα είναι έντονο το πρωί σε όλη τη χώρα, με θερμοκρασίες που θα πλησιάσουν τους 0 βαθμούς και παγετό στα κεντρικά και βόρεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA