ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/12/2021 10:06

Απογραφή 2021: Παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα - Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι «η εφαρμογή θα παραμείνει ανοιχτή προς το κοινό για τροποποιήσεις/διορθώσεις μέχρι και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου» σε ό,τι αφορά σε όσους έχουν κάνει την απογραφή 2021 ηλεκτρονικά

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Απογραφή 2021: Παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα - Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ
Πηγή: eurokinissi, unsplash
Ανάγνωση:

Για τροποποιήσεις και τυχόν διορθώσεις θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα της ΕΛΣΤΑΤ για λίγες ημέρες ακόμη σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή. Κατά τα λοιπά, η διαδικασία για την απογραφή 2021 συνεχίζεται ύστερα από την παράταση που δόθηκε, με τη διαδικασία της συνέντευξης από απογραφέα.

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε σχετικά ότι «η εφαρμογή θα παραμείνει ανοιχτή προς το κοινό για τροποποιήσεις/διορθώσεις μέχρι και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου» υπενθυμίζοντας ότι για όσους δεν μπόρεσαν για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Απογραφή 2021: Οδηγίες για τη διαδικασία

Για όσους επιθυμούν να απογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι και αύριο Δευτέρα 13/12, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΛΣΤΑΤ, η Απογραφή 2021 γίνεται ως εξής:

  • Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.
  • Τα άτομα που διαμένουν σε συλλογικά καταλύματα, όπως καταυλισμούς, στρατόπεδα, μοναστήρια, δομές φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων, Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών/προσφύγων, οίκους ευγηρίας, οικοτροφεία, άσυλα, κλινικές χρόνιών νοσημάτων, δομές φιλοξενίας αστέγων κ.λπ. απογράφονται από ειδικούς απογραφείς με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.
  • Η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021 ΕΛΣΤΑΤ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ