Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση της υπόθεσης με την ανάρτηση βίντεο με προσωπικές στιγμές χωρίς τη συναίνεση του θύματος από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από τα τηλεοπτικά δρώμενα και δη από το το Ράδιο Αρβύλα, αλλά βρίσκεται και στο στόχαστρο της κοινωνίας, με το θέμα να παίρνει ακόμα και πολιτικές διαστάσεις.

Διαβάστε ακόμη: Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Θα τον τιμωρήσω πρώτα εγώ» - Ξεσπά αδελφικός του φίλος

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, κατηγορείται ότι ανάρτησε σε πορνογραφικές ιστοσελίδες ιδιαίτερες στιγμές κι αυστηρά ιδιωτικό περιεχόμενο με μια πρώην σύντροφό του εν αγνοία της, με την 30χρονη σήμερα γυναίκα να μαθαίνει τυχαία τη διαρροή προσωπικών της στιγμών και να καταθέτει μήνυση.

Οι καταγγελίες για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο έπεσαν βροχή ύστερα από την δημοσιοποίηση της υπόθεσης από τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, με την 30χρονη κοπέλα που είχε πέσει θύμα του, να καταγγέλλει ότι ο Παναγιωτόπουλος διατηρούσε και προσωπικό ιστολόγιο και κανάλι σε πορνογραφικό σάιτ, στα οποία υπήρχαν ιδιωτικές στιγμές από τουλάχιστον άλλες 8 γυναίκες! Οπότε, δεν αποκλείεται στο προσεχές διάστημα να βγουν κι άλλες καταγγελίες στο φως, εκτός κι αν πρόκειται για συναινετικές πράξεις.

«Πλημμέλημα το revenge porn - Σοβαρό κενό νόμου»

Σε ό,τι αφορά στο ποινικό κομμάτι, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης είπε ότι υπάρχει μεγάλο κενό νόμου σε αντίστοιχα περιστατικά κι ότι αντιμετωπίζεται ως πλημμέλημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. «Στην εκκίνησή του δε φαίνεται να έγινε με κίνητρα εκδικητικά. Προφανώς ήταν μια προσωπική διαστροφή. Το θέμα μας έχει απασχολήσει και με τα ανήλικα παιδιά. Δε θα αντιμετωπιστεί ως σεξουαλικό έγκλημα, η επαπειλούμενη ποινή είναι μέχρι δύο χρόνια. Για αυτού του τύπου τα εγκλήματα που προσομοιάζουν με βαριά σεξουαλικά εγκλήματα, η δίωξη είναι πλημμεληματική. Υπάρχει σοβαρό κενό νόμου», είπε ο κ. Μαρακάκης σχολιάζοντας την υπόθεση Παναγιωτόπουλου στην «Κοινωνία Ωρα Mega».

«Το αν ονομάζεται εκδικητική πορνογραφία αυτό που έγινε ή όχι είναι λίγο πιο πολύπλοκο. Το φαινόμενο ονομάζεται τεχνολογική σεξουαλική κακοποίηση. Αφορά συνήθως σε πρώην ερωτικούς συντρόφους που θέλουν να εκδικηθούν. Βλέπουμε όμως ότι γίνεται και σε σχολεία, και ίσως προέρχεται από την ανάγκη να ανήκει κάπου το παιδί. Επίσης υπάρχει η περίπτωση να γίνει χακάρισμα της συσκευής κάποιου», ανέφερε από την πλευρά της η διευθύντρια του CSI Institute – κλινική εγκληματολόγος, Κέλλυ Ιωάννου.

«Άπαξ και ανέβει κάτι στο διαδίκτυο, δε σβήνεται, δε χωράει εκεί blanco. Το delete δεν ισχύει. Δεν ξέρουμε ποιος έχει κατεβάσει το υλικό στη συσκευή του και να το οικειοποιηθεί. Πλέον, όμως, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί στο αντίστροφο κομμάτι της και εντοπίζονται. Κάθε φωτογραφία έχει ψηφιακά ίχνη», πρόσθεσε η κ. Ιωάννου.

«Πλέον είναι πιο εύκολο να φτάσουμε σε κάποιον που συλλέγει πορνογραφικό υλικό, αλλά αυτό αφορά σε περιπτώσεις με ανήλικους», τόνισε ο κ. Μαρακάκης.

«Κάθε βδομάδα έχουμε 2-3 περιστατικά revenge porn»

«Σε εβδομαδιαία βάση έχουμε 2-3 τέτοια περιστατικά με revenge porn, και στις περσότερες περιπτώσεις έχει συμβεί όταν το θύμα ήταν ανήλικο. Δε φταίει το θύμα, αλλά είναι σημαντική η εμπιστοσύνη. Βλέπω ότι οι περισσότερες γυναίκες εκβιάζονται και στο να γίνει η λήψη του υλικού, ειδικά στις περιπτώσεις των ανηλίκων», σημείωσε η κ. Ιωάννου. «Οι δράστες δεν έχουν επίγνωση των κυρώσεων, γιατί δεν υπάρχουν κυρώσεις», πρόσθεσε ο κ. Μαρακάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA