Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένοχους για κατασκοπεία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου τον 36χρονο γραμματέα του τουρκικού προξενείου και έναν 53χρονο πρώην μάγειρα του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ». Το δικαστήριο τους έκρινε αθώους για τα αδικήματα της υποστήριξης πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και για παραβίαση μυστικών της πολιτείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. 

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Ομικρον: 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα - Εξετάζονται 9 ως ύποπτα στην Κρήτη

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση της την Τρίτη εισηγήθηκε την ενοχή τους και για τα 3 αδικήματα. Σε ότι αφορά την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων που προτάθηκαν από τους συνηγόρους η εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη τους για τον 36χρονο, ο οποίος όπως είπε, έχει απασχολήσει την Βουλή ως «ανθέλληνας». Οι δύο συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2020 με την κατηγορία της κατασκοπείας. Στην κατοχή των δύο Ελλήνων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερες από 2.500 φωτογραφίες υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού κατά τον ελλιμενισμό τους στη Ρόδο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA