Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία γίνεται λόγος για «έκρηξη κρουσμάτων» κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα λόγω εκδρομών εξέδωσε η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης). Σύμφωνα με αυτή το υπουργείο Παιδείας «δεν εξέδωσε καμία οδηγία για την ασφαλή πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών, κανένα μέτρο δεν έλαβε για την προστασία της υγείας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκειά τους». Μάλιστα κάνει αναφορά σε δύο σχολεία ένα του Βύρωνα και ένα της Γλυφάδας με συρροή κρουσμάτων σε διάρκεια σχολικής εκδρομής.

Διαβάστε ακόμη: Εμβολιασμός σε παιδιά 5-11 ετών: Εξαντλήθηκαν τα πρώτα ραντεβού - Δείχνουν τον δρόμο στους 60άρηδες

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΥΠΑΙΘ συνεχίζοντας την αδιάφορη στάση του για την προστασία της υγείας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών, δεν πήρε κανένα μέτρο για να προφυλάξει την εκπαιδευτική κοινότητα από την πανδημία κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών.

Οι σχολικές εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν, όπως προβλέπεται,  την περίοδο αυτή, έφεραν νέα έκρηξη των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα. Ενδεικτικά, σχολείο της Γλυφάδας επέστρεψε  με 40 καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ σχολείο του Βύρωνα αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως την δεύτερη μόλις ημέρα της εκδρομής, αφού νόσησαν 30 από τους/τις 75 συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες.

Οι ευθύνες του ΥΠΑΙΘ είναι για μία ακόμα φορά τεράστιες. Καμία οδηγία δεν εξέδωσε για την ασφαλή πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών, κανένα μέτρο δεν έλαβε για την προστασία της υγείας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκειά τους.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του ιού σε όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA