Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανενόχλητοι συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι βάνδαλοι που καταστρέφουν συρμούς του ΗΣΑΠ πριν ή μετά τη διεξαγωγή αγώνων στο ΟΑΚΑ. Νέο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, πριν την έναρξη του αγώνα του ΠΑΟ με την Μπαρτσελόνα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταστροφές έγιναν μεταξύ ΟΑΚΑ και Κηφισιάς και εκτός από τις ζημιές σε τζάμια και πόρτες, αυτή τη φορά οι υπαίτιοι έκλεψαν και πολλούς από τους πυροσβεστήρες του συρμού! Ο οδηγός ενημέρωσε για τη βλάβη στις 20:27 και στη συνέχεια ο συρμός (ένας ακόμα) αποσύρθηκε στο μηχανοστάσιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, οι συρμοί της γραμμής 1 του Μετρό βανδαλίζονται κατά συρροή, ειδικότερα τις ημέρες διεξαγωγής αθλητικών αγώνων στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το φαινόμενο των βανδαλισμών τρένων εντάθηκε το φθινόπωρο. Τον Σεπτέμβριο σημειώθηκαν 18 περιστατικά, τον Οκτώβρη 17, το Νοέμβριο περίπου 14 συμβάντα, ενώ συνολικά από τις αρχές του 2021 έχουν σημειωθεί πάνω από 180 επιθέσεις!  

Είναι τέτοιο το μέγεθος των ζημιών που πλέον χρησιμοποιούνται ακόμα και συρμοί του Μετρό προκειμένου να μην διαταραχθεί η συχνότητα των δρομολογίων. Επιπλέον, σημαντικές είναι οι ζημιές που σημειώνονται και στις πύλες επικύρωσης εισιτηρίων.

Τέλος, είναι γνωστό πως η ΣΤΑΣΥ έχει την πρόθεση να κλείνουν τα τρένα ή να μην κάνουν στάση σε σταθμούς κοντά στα γήπεδα τις ημέρες που έχουν προγραμματιστεί αγώνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA