Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν παρέμβαση σε κατάστημα της Jumbo μετά τις καταγγελίες για τις εργασιακές σχέσεις. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας είχε κάνει προ ημερών λόγο για «πρακτικές γαλέρας κι εργασιακής ασυδοσίας» στα Jumbo με αποτέλεσμα να προκληθεί θύελλα αντιδράσεων στα social media. Η παρέμβαση μελών του Ρουβίκωνα έγινε σε κατάστημα της εταιρείας στο Μοσχάτο. 

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με εσωτερικό κανονισμό η διοίκηση των Jumbo επιχειρεί να μετακινεί και να αποσπά οποιονδήποτε εργαζόμενο από το τμήμα ή το κατάστημα ή την εγκατάσταση στο οποίο εργάζεται, «σε άλλο τμήμα ή κατάστημα ή εν γένει θέση της ίδιας ή σχετικής ειδικότητας στα όρια της Ελληνικής Επικράτειας! Δηλαδή αυτό το μήνα Αθήνα, τον άλλο Θεσσαλονίκη». Παράλληλα, ο ΣΕΑ κατήγγειλε πως με βάση τον ίδιο κανονισμό, η εταιρεία μπορεί εκτός από παρατηρήσεις κι επιπλήξεις να επιβάλει πρόστιμο «στον παραβάτη – εργαζόμενο» αφαιρώντας του μέχρι και το 1/4 του μηνιαίου μισθού του».

«Δηλαδή το ωράριο εργασίας θα γίνεται λάστιχο κατά το πώς βολεύει την εργοδοσία, μέσα σε αυτόν δεν χωράει το διάλειμμα, η προετοιμασία (αλλαγή ενδυμασίας κ.α)», σχολιάζει ο ΣΕΑ, προσθέτοντας πως θα επανέλθει για το 8ωρο που μοιάζει με 5ωρο. Επιπρόσθετα, «με βάση το άρθρο 18, παρ.1 ο χρόνος και η σειρά χορηγούμενης τμηματικά αδείας (καλοκαίρι και χειμώνα) καθορίζεται από την εταιρεία. Με βάση το άρθρο 33 η εταιρεία φέρει την ιδιότητα του «Υπεύθυνου Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων» και μπορεί να φακελώνει με όποιον τρόπο θέλει εργαζόμενους, καταναλωτές και προμηθευτές.

https://twitter.com/sea1891/status/1470698139376041985?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA