Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας 46χρονος από τη Λαμία ήταν αγνοούμενος για πάνω από δύο ώρες όταν πλημμύρισε ο Σπερχειός. Με αυτοθυσία βούτηξε δύο φορές στα παγωμένα νερά και κινδύνεψε να πνιγεί για να σώσει 35 σκύλους που φιλοξενούνταν στο ξενοδοχείο κατοικίδιων που διατηρεί η σύζυγός του. 

Διαβάστε ακόμη: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα - Τι λένε τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία

Η περιπέτεια του Κώστα Γκιντέρσου ξεκίνησε στις 4:00 τα ξημερώματα όταν είδε από τις κάμερες ότι τα νερά από τον Σπερχειό μπαίνουν στο ξενοδοχείο και τα σκυλιά κινδυνεύουν να πνιγούν, σύμφωνα με το lamiareport.gr. Αρχικά προσπάθησε να πάει με το αυτοκίνητο, όμως ο δρόμος είχε πλημμυρίσει και ήταν απροσπέλαστος. Επέστρεψε και πήρε το μηχανάκι, πηγαίνοντας όμως έπεσε σε μπλόκο της αστυνομίας που δεν του επέτρεπε να περάσει γιατί τα πάντα ήταν πλημμυρισμένα.

Ο 46χρονος παράτησε το μηχανάκι και παρά τις εκκλήσεις όλων να μην πάει, ξεκίνησε με τα πόδια μέσα στη νύχτα για να διανύσει μια απόσταση πάνω από 5 χιλιόμετρα μέσα στα νερά, τις λάσπες και το κρύο. Ο ίδιος αποκάλυψε πως παρασύρθηκε από τα νερά δύο φορές αλλά βρήκε τη δύναμη να συνεχίσει. Στο μεταξύ η Αστυνομία και η Πυροσβεστική τον θεωρούσαν αγνοούμενο. 

Όταν ο κ. Κώστας έφτασε στο ξενοδοχείο τα νερά είχαν μπει στα σπιτάκια τον σκύλων. Βρήκε τη Σάγια ένα βήμα πριν τον θάνατο αλλά κατάφερε να τη σώσει με τη βοήθεια της κτηνιάτρου Κατερίνας Σωτηρίου. «Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως θα φτάσω εδώ να σώσω τα σκυλιά. Δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα άλλο. Πήγα να πνιγώ δύο φορές. Δεν ξέρω πως τα κατάφερα. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους που με βοήθησαν  και να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένειά μου για τη λαχτάρα που πέρασαν....», είπε ο κ. Κώστας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA