Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζει να πλήττει τη χώρα η κακοκαιρία Κάρμελ. Ετσι σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τα 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Χιονίζει στην Πάρνηθα - Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα από την κακοκαιρία Κάρμελ

Οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει για σήμερα, Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να ενημερώνονται για τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Χιόνα σε πολλές περιοχές

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» έφερε χιόνι σχεδόν σε όλα τα ορεινά της Εύβοιας, αλλά και σε ορεινές περιοχές της Αττικής, όπως η Πάρνηθα και η Ιπποκράτειος πολιτεία. Οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές και έχει αρκετό κρύο. Ενδεικτικά σημειώνεται πως το τοπίο γίνεται σιγά σιγά λευκό σε Στενή και Σέττα. Στην Ράχη, ρίχνει πυκνό χιόνι με αποτέλεσμα να χρειάζονται αλυσίδες για όσους οδηγούς περνούν από το σημείο. Στα λευκά «ντύθηκαν» και τα ορεινά της Λάρισας.

Χιόνι έπεσε και στα ορεινά του Κισσάβου τόσο στο χωριό Σπηλιά όσο και στη Μελιβοία του δήμου Αγιάς. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, Εύβοιας, ανατολικής Στερεάς και ανατολικής Πελοποννήσου.

Οι χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια το Σάββατο θα είναι κατά βάση ασθενείς, αν και θα σημειώνονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές, αλλά στην Στερεά Ελλάδα και στα ορεινά της Πελοποννήσου θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Μεγάλα ύψη υετού (βροχής και χιονιού) αναμένονται στην Εύβοια, στην Αν. Βοιωτία, στα βόρεια τμήματα της Αττικής και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα σημειωθούν στις παράκτιες περιοχές του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου και τοπικά θα παράγουν ψιλό χαλάζι.

Ειδικότερα για την Αττική, οι χιονοπτώσεις θα περιορίζονται πάνω από τα 300 μέτρα υψόμετρο περίπου στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθεί βροχόπτωση. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως περιμετρικά των ορεινών όγκων και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα Βόρεια Προάστια θα σημειώνεται χιονόπτωση ή χιονόνερο έως τα 300 μέτρα υψόμετρο, με χιονόστρωση πάνω από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στους ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο και το Ιόνιο, με έως και εννέα μποφόρ το βράδυ του Σαββάτου και εξασθένηση από το πρωί της Κυριακής.

Live η πορεία της κακοκαιρίας Κάρμελ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA