Μενού
  • Α-
  • Α+

Για ακόμη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπιάς Φαρσάλων, κυκλοφόρησε ένα διαφορετικό ημερολόγιο για το 2022. Το 4ο κατά σειρά ημερολόγιο του συλλόγου, σατιρίζει την σύγχρονη κοινωνία, πλην όμως, θυμίζει και την σχέση των ανθρώπων με τα ζώα και τη φύση. Όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα Ελευθερία και το ifarsala.gr ο φωτογράφος Ηλίας Καπετανάκης τράβηξε τις φωτογραφίες στη Σκοπιά, ένα ημιορεινό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 480 μέτρων, σε ένα από τα νοτιότερα σημεία του νομού Λάρισας στον Δήμο Φαρσάλων. Οι κάτοικοί του, ασχολούνται κυρίως, με την γεωργία και την κτηνοτροφία.

Ας δούμε μήνα - μήνα το διαφορετικό αυτό ημερολόγιο:

Ιανουάριος: «Η μαεστρία των αμνών» όπου ο Γιάννης Κεραμίδας (κτηνοτρόφος στο επάγγελμα) παριστάνει ένα μαέστρο με τα πρόβατα του σε ένα στάβλο.

Φεβρουάριος: Θανάσης Τσούτσος και Σωτήρης Καραπέτσας (γεωργοί), έχουν στήσει ένα απολαυστικό δείπνο μέσα σε ένα στάβλο γεμάτο με δέματα, με τον ένα να τρώει σανό σε ένα πιάτο και τον άλλον να του σερβίρει σαμπάνια.

Μάρτιος: Η όμορφη influencer του χωριού, Νεκταρία Καραπέτσα (λογίστρια), φωτογραφίζεται στο ειδυλλιακό σκηνικό του ποταμού Ενιπέα, ενημερώνοντας του ακόλουθούς της (followers), ενώ νωρίτερα στην πραγματική της ζωή, έπλενε στην σκάφη τα ρούχα. 

 Απρίλιος: Ο Σωτήρης Καραπέτσας (κτηνοτρόφος) παίζει μελωδίες και χαλαρώνει το κοπάδι του, με τις γαλήνιες μουσικές του

Μάιος: Ο Γιώργος Πατσαρούχας (γεωργός), χαλαρώνει στο καθαρό αεράκι ντυμένος παραδοσιακά, αλλά με μοντέρνο στυλ, και βρίσκεται καλωδιωμένος σε τηλεδιάσκεψη.

Ιούνιος: Ο Νίκος Κεραμίδας (γεωργός), κάθεται στο θρόνο του, ως ένας Βασιλιάς της λάσπης. 

Ιούλιος: Ο Ηλίας Τσούτσος (κτηνοτρόφος) ερμηνεύει την σχέση που έχουν οι κτηνοτρόφοι με τα κοπάδια τους, δηλαδή ότι οι άνθρωποι γίνονται ένα με τα ζώα τους, ένα με την φύση. 

 Αύγουστος: Ο Σωτήρης Δ. Καραπέτσας (κτηνοτρόφος), χαλαρώνει μετά από μια κουραστική ημέρα που είχε στα ζώα, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι.

Σεπτέμβριος: Ο Κωνσταντίνος Πολύζος και η Ισμήνη Νταρανά (γεωργοί), μας δείχνουν μια άλλη συνήθεια…όπου στο χωριό όλοι κοιμούνται με τις κότες. 

Οκτώβριος: Ο Βάιος Βλαχάκης (γεωργοκτηνοτρόφος), ως άλλος μεγάλος τενίστας της Σκοπιάς, το κάνει πράξη και λιώνει στην προπόνηση, προετοιμάζοντας τον εαυτό του για το επόμενο Ρολάν Γκαρός.

Νοέμβριος και Δεκέμβριος περιγράφουν την εικόνα των σχολείων στα χωριά, όπου ο δάσκαλος Σπύρος Χαρμαντζής (κτηνοτρόφος), ξέμεινε από μαθητές λόγω της αστυφιλίας, και διδάσκει... στα προβατάκια του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA