Μενού
  • Α-
  • Α+

Αρχίζει να υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας που μας ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες και έφερε μαζί του βροχές, χιόνια και πολύ κρύο, με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να προβλέπει για τα Χριστούγεννα άνοδο της θερμοκρασίας, που αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αν και ο καιρός σήμερα Δευτέρα (20/12) ξεκινά με τσουχτερό κρύο και παγετό, η κακοκαιρία Κάρμελ που έδωσε χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, καταιγίδες και θυελλώδεις βοριάδες απομακρύνεται πλέον προς την Κύπρο. Παρ'όλα αυτά, από σήμερα το βράδυ αναμένεται μια νέα διαταραχή από τα βόρεια Βαλκάνια που θα δώσει κάποια φαινόμενα στα κεντρικά και τα ανατολικά ηπειρωτικά «χωρίς, όμως, να προβληματίζουν», όπως σημείωσε ο κ. Μαρουσάκης.

Όσον αφορά τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι την Τρίτη και την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση αλλά από την Πέμπτη και μετά έρχονται πιο θερμά χρώματα από τη Μεσόγειο «που σημαίνει ότι οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, θα αυξηθεί η υγρασία και θα ανέβει η θερμοκρασία».

Ειδικά για τον καιρό την περίοδο των Χριστουγέννων ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι μέχρι και την παραμονή, την Παρασκευή (24/12), δεν περιμένουμε βροχοπτώσεις, ενώ ανήμερα Σάββατο 25 Δεκεμβρίου, ο υδράργυρος θα φτάσει έως και τους 18-20 βαθμούς Κελσίου ενώ «ίσως να έχουμε πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο χωρίς κάτι αξιόλογο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA