Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο της 8χρονης Ολγας που σφήνωσε σε πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο μετά από τουλάχιστον 1 ώρα, υποστηρίζουν πως «δεν μας περίμενε κανείς». 

Διαβάστε ακόμη: Κερατσίνι: Το 8χρονο κορίτσι πέθανε μέσα σε 5 λεπτά σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα 

«Στο σημείο δεν υπήρχε κανένα άτομο, ούτε του εργοστασίου, ούτε κάποιος άλλος γενικότερα. Η γιατρός και εμείς διαπιστώσαμε ότι δεν είχε αναπνοή, δεν είχε σφυγμό, είχε νεκρικές υποστάσεις και κυάνωση προσώπου και άνω άκρων. Συνδέσαμε το μόνιτορ, το οποίο μας έδειξε ισοηλεκτρική γραμμή», περιέγραψε ο διασώστης του ΕΚΑΒ μιλώντας στο STAR. «Δεν μας ανέμενε κανείς και κανείς δεν μας υπέδειξε το κορίτσι», περιγράφει συνάδελφός του.

Η καρδιολόγος που έφθασε στο σημείο περιγράφει στην κατάθεση της πως βρήκαν το κοριτσάκι: «Άμεσα έλεγξα εάν υπάρχει σφυγμός, όπου διαπίστωσα ότι ήταν άσφυγμη και απνοϊκή. Εν συνεχεία έλεγξα τους οφθαλμούς, όπου παρατήρησα ότι υπήρχε οίδημα στους οφθαλμούς. Επίσης έλεγξα το κεφάλι διότι είδα ότι υπήρχε αίμα στο στόμα και τα μαλλιά και έψαχνα να δω, εάν υπήρχε κάποια κάκωση στο κεφάλι. Επίσης, υπήρχε εκχύμωση στον θώρακα συνέπεια προφανώς από τραυματισμό της πόρτας». 

«Η υπόθεση κλείνει»

«Η υπόθεση σε καμία περίπτωση δεν κλείνει. Είναι δεδομένη η ενοχή των δραστών, όμως πέφτουνε στα “μαλακά”. Εγώ είχα ζητήσει τη μετατροπή της ποινής σε κακούργημα, που μπορεί να φέρει ποινή μέχρι και ισόβια», δηλώνει o δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Μπαρκαγιάννης.

Μαρτυρικός θάνατος 

Ο θάνατος του κοριτσιού ήταν μαρτυρικός και ψυχορραγούσε για πέντε λεπτά, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα. Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας έδειξαν ότι ο θάνατος της Ολγας ήταν μαρτυρικός και ασφυκτικός, όταν εγκλωβίστηκε στη συρόμενη πόρτα βάρους ενός τόνου, στις 17 Νοεμβρίου. Το μικρό κορίτσι ήταν σφηνωμένο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να την εντοπίσει υπάλληλος και παρέμεινε στο έδαφος για αρκετή ώρα, ενώ η πόρτα έκανε δύο χτυπήματα επάνω του με το δεύτερο να θεωρείται και το θανατηφόρο. Παράλληλα, το πόρισμα αναφέρει πως δεν βρέθηκαν συντριπτικά κατάγματα στο κορμί της 8χρονης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA