ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/12/2021 18:25

Μετάλλαξη Ομικρον - Θεοδωρίδου: Η φυσική ανοσία δεν είναι αρκετή για να προστατεύσει

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, μίλησε για την ασφάλεια των εμβολίων στα παιδιά και την μετάλλαξη Όμικρον - «Η φυσική ανοσία δεν φτάνει για να προστατεύσει», δήλωσε χαρακτηριστικά

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μετάλλαξη Ομικρον - Θεοδωρίδου: Η φυσική ανοσία δεν είναι αρκετή για να προστατεύσει
Πηγή: eurokinissi, APimages
Ανάγνωση:

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, μίλησε για την ασφάλεια των εμβολίων στα παιδιά, λέγοντας ότι από το σύνολο των εκατομμυρίων παιδιών που εμβολιάστηκαν στις ΗΠΑ εμφανίστηκαν μόνο 8 περιπτώσεις της μυοκαρδίτιδας μετά την δεύτερη δόση. Σε όλες τις περιπτώσεις τα συμπτώματα ήταν ήπια.

Διαβάστε ακόμη: Τσιόδρας για μετάλλαξη Ομικρον: Τι λέει για νέα μέτρα - Απαντήσεις ειδικών για κινδύνους και συμπτώματα

Επιπλέον η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών ανέφερε ότι «Τα παιδιά προσέρχονται με υποδειγματική τάξη και πειθαρχία. Η γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία τα κάνει να φεύγουν χαρούμενα ότι έκαναν κάτι σημαντικό… Μία εικόνα, πραγματικά γιορτινή…». Και πρόσθεσε: «Οι πέντε πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ο πόνος στο σημείο της ένεσης, πυρετός, κόπωση, κεφαλαλγία και μυαλγία».

Όσον αφορά την μετάλλαξη Όμικρον ανέφερε: «Έχουν γίνει πάρα πολλές μελέτες για να απαντηθούν βασικά ερωτήματα. Έχει αυξημένη μεταδοτικότητα. Στη μετάδοση συμμετέχουν και οι εμβολιασμένοι είτε ως ασυμπτωματικοί είτε με λίγα συμπτώματα. Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν, αλλά ηπιότερα. Ένα άλλο σημείο είναι ότι άτομα που έχουν νοσήσει έχουν κατά 5,4 φόρες αυξημένο κίνδυνο επαναλοίμωξης. Δηλαδή η φυσική ανοσία δεν φτάνει για να προστατεύσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΑΝΟΣΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ