Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Σπύρος Ιερωνυμάκης ταξίδεψε στην Ισπανία λίγες μέρες πριν, πριν μπουν τα νέα μέτρα για τις πτήσεις. Μόλις πληροφορήθηκε τα νέα μέτρα, έκανε τεστ προκειμένου να μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα, το οποίο βγήκε θετικό. Ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι νοσεί από Covid-19, πήγε στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης για να «βγάλει άκρη, να δω πώς θα επιστρέψω πίσω», όπως λέει στο MEGA.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Ομικρον: Το γράφημα που «δείχνει» νέα μέτρα - Προκαλεί πενταπλάσια κρούσματα από τη Δέλτα

Ωστόσο, ο ίδιος πλέον είναι «παγιδευμένος» στο αεροδρόμιο, αφού όχι μόνο δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα, αλλά δεν μπορεί να βρει και ξενοδοχείο καραντίνας προκειμένου να καταλύσει.«Θα έπρεπε να έχω ενημερωθεί νωρίτερα για τα μέτρα», λέει και δηλώνει πως είναι καλά στην υγεία του.«Νιώθω καλά, έχω μια ενόχληση στον λαιμό».

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ έχει συγκαλέσει για την ερχόμενη Τετάρτη κρίσιμη συνάντηση λόγω του ταχέως αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων του κορoνοϊού, σύμφωνα με τον Spiegel. Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον του ιού κυκλοφορεί και στην Ισπανία και, σύμφωνα με τους ειδικούς, σύντομα θα κυριαρχήσει.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε ραγδαία στο νέο κύμα κορoνοϊού της χώρας, το οποίο επλήγη σοβαρά στην αρχή της πανδημίας, σε επταήμερη βάση σχεδόν 320. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Πρέπει να αυξήσουμε τις προσπάθειές μας», είπε ο επικεφαλής της κυβέρνησης. Ωστόσο, δεν αναμένεται η νέα κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης ή η λήψη άλλων δραστικών μέτρων, όπως lockdown, γιατί η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν είναι τόσο τραγική όσο πέρυσι, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.300 ασθενείς με κορoνοϊό σε μονάδες εντατικής θεραπείας και έτσι καταλαμβάνουν το 14% της χωρητικότητας τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA