Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι κάτι το οποίο ακούνε όλοι από μικρά παιδιά, αλλά στις μέρες μας αποτελεί είδος προς... εξαφάνιση. Ομως, μια παρέα νεαρών από τα Χανιά, κατάφερε να ζεστάνει κυρίως την καρδιά ενός άστεγου συμπολίτη τους, πληρώνοντάς του το ξενοδοχείο για να μην μείνει στο δρόμο αυτές τις κρύες μέρες.

Μάλιστα, η καταπληκτική χειρονομία τους προκάλεσε τον θαυμασμό του κόσμου που έμαθε για την ενέργεια από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα ένας κάτοικος Χανίων να προσφέρει το σπίτι του στον άστεγο άνδρα τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες!

Μάλιστα, άλλοι πολίτες κυρίως από όλη την Ελλάδα, πρόσφεραν ρούχα, κλινοσκεπάσματα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στον κ. Σπύρο. 

Ο συνάθρωπός τους είχε ανάγκη τουλάχιστον ένα μέρος για να κοιμηθεί, αλλά η ζωή του τα έφερε έτσι, ώστε να ζει και να μένει στον δρόμο. Οι Αγιες μέρες που έρχονται, φαίνεται πως θα του δώσουν και μια προσωρινή ανακούφιση, αφού, το περασμένο Σάββατο η παρέα των νεαρών, τον εντόπισε στο δρόμο και θέλησε να τον βοηθήσει. Με τα χρήματα που μάζεψαν όλοι μαζί, κατάφεραν να πληρώσουν το ξενοδοχείο για την ολιγοήμερη διαμονή του έτσι ώστε να γλιτώσει από τον χιονιά που επικρατούσε.

Η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου και οι έφηβοι από τα Χανιά, έγιναν παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς ακόμη συμπολίτες τους που συγκινήθηκαν από το μεγαλείο της πράξης τους.

Δείτε την ανάρτηση:

«ΌΣΟ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΆΝΘΡΩΠΟΙ.......

Ο κ. Σπύρος ο άστεγος....χάρις στα παιδιά της φωτογραφίας που έβαλαν λεφτά από το υστέρημα τους...το βράδυ του Σαββάτου με το πολύ κρύο κοιμήθηκε στα ζεστά σε δωμάτιο ξενοδοχείου!Την επόμενη μέρα κάποιος άλλος συμπολίτης μας παραχώρησε ένα σπίτι για να μένει ο κ.Σπύρος για τουλάχιστον 3 Μήνες....συν ότι και άλλος κόσμος έφερε ρούχα κουβέρτες κλπ!

Υ.Γ-Οσο για κάποια πράγματα που ακούστηκαν/γράφτηκαν ότι δεν τον δέχτηκαν στο υπνωτήριο του Δήμου

σας λέω ότι ΔΕΝ έγινε κάτι τέτοιο..και ίσα ίσα οι κοινωνικές υπηρεσίες....και η ίδια η Αντιδήμαρχος

τον έχουν προσεγγίσει ...αλλά ο ίδιος δεν επιθυμεί να πάει!»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA