Μενού
  • Α-
  • Α+

Δίχτυ προστασίας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από αβάσιμες μηνύσεις και αγωγές που υποβάλουν εναντίον τους αρνητές του εμβολιασμού ή των διασωληνώσεων, απλώνει το υπουργείο Υγείας με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου.

«Παρατηρείται ότι γιατροί και νοσηλευτές, οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, στοχοποιούνται με προδήλως αβάσιμες αγωγές και μηνύσεις. Αποφασίσαμε και προσδιορίζουμε, χωρίς να υπάρχει ακαταλόγιστο, να περιορίζεται η ευθύνη μόνο σε πράξεις και παραλείψεις που προδήλως αντιτίθενται στα υγειονομικού χαρακτήρα πρωτόκολλα. Είναι διατύπωση που προστατεύει από μηνύσεις αντίθετες με το νομικό πλαίσιο. Αποτυπώνουμε στον νόμο τη νομολογία. Πρέπει να προστατευθεί το προσωπικό από αβάσιμες διώξεις για το αν διασωληνωνουν και πότε, και από αρνητές οι οποίοι τους απειλούν», σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Η τροπολογία προβλέπει τα εξής: 

«Η αμέλεια του ιατρικού η νοσηλευτικού προσωπικού κατά την περίθαλψη νοσηλευόμενων ασθενών πασχόντων από τον κορονοϊό περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο σε πράξεις και παραλείψεις που προδήλως αντιτίθενται στους γενικούς κανόνες της ιατρικής επιστήμης ή στο ιατρικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση περιστατικών Covid-19  ή στα υγειονομικού χαρακτήρα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελληνική Επικράτεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19»

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται για ένα ακόμα έτος - έως 31/12/2022 - η πλήρης απαλλαγή από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη όσων στερήθηκαν οριστικά την παροχή του ΕΚΑΣ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA