ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/12/2021 11:39

Κορονοϊός: Στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ οι δωρεές που συγκέντρωσε το Δημόσιο

Σε τέσσερις δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού θα διατεθεί το ποσό από τις δωρεές, που κυμαίνεται στα περίπου 2.500.000 ευρώ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός: Στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ οι δωρεές που συγκέντρωσε το Δημόσιο
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Στα 2.503.250 ευρώ ανέρχεται το ποσό των δωρεών που συγκέντρωσε το Δημόσιο, με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας, Χρήστος Σταϊκούρας και Θάνος Πλεύρης.

Τα εν λόγω κεφάλαια θα διατεθούν για την υλοποίηση τεσσάρων δράσεων.

  • 1η Δράση:

1.230.000 ευρώ θα διατεθούν για την προμήθεια 17 ασθενοφόρων οχημάτων. Τα οχήματα θα αγοραστούν από το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που έχει διαβιβάσει το ΕΚΑΒ, και θα παραδοθούν από τον Υπουργό Οικονομικών στον Υπουργό Υγείας, για την εξυπηρέτηση των αυξημένων, εξαιτίας της πανδημίας, αναγκών του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σε καθεμία από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας θα διατεθούν 2 ασθενοφόρα, ενώ οι τρεις μεγαλύτερες ΥΠΕ – Αττικής, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και Μακεδονίας – θα λάβουν από 3 ασθενοφόρα η καθεμία.

  • 2η Δράση:

395.926 ευρώ θα διατεθούν σε προγράμματα που θα υλοποιήσει Το «Χαμόγελο του Παιδιού» χρηματοδοτώντας:

-Την αγορά και τον εξοπλισμό ρυμουλκούμενης ιατρικής μονάδας, με δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες τόσο σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας όσο και σε ευάλωτους πληθυσμούς, με προϋπολογισμό 352.036 ευρώ.

Η μονάδα θα πληροί τις προδιαγραφές πιστοποίησης και θα λειτουργεί ως πολυ-ιατρείο αντί-COVID, προκειμένου να συνδράμει στην αποφόρτιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

-Ενα ετήσιο πρόγραμμα εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού, το οποίο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, θα υλοποιηθεί μέσω της κινητής ιατρικής μονάδας που διαθέτει το «Χαμόγελο του Παιδιού», με προϋπολογισμό 43.890 ευρώ.

  • 3η Δράση:

104.250 ευρώ θα διατεθούν στους «Γιατρούς του Κόσμου», για προγράμματα διάρκειας 6 μηνών.

  • 4η Δράση:

151.000 ευρώ θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων διαμονής, μετακίνησης και υπερωριακής αποζημίωσης νοσηλευτικού προσωπικού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο συνδρομής τους στην Επιχείρηση «Ελευθερία», σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ν. 4790/2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΔΩΡΕΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ