Μενού
  • Α-
  • Α+

Υποχρεωτική θα είναι από το πρωί της Παρασκευής, 24 Δεκεμβρίου, χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, πέρα από τους εσωτερικούς όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Παράλληλα συνίσταται για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σούπερ μάρκετ είτε η χρήση διπλής είτε τύπου ΚΝ-95.

Διαβάστε ακόμη: Μάσκες ΚΝ-95, FFP2, N95: Γιατί προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία - Πού διαφέρουν

Την ίδια στιγμή, σε ισχύ βρίσκονται και τα πρόστιμα για τους παραβάτες, όλους όσοι δηλαδή δεν φορούν μάσκα στους χώρους που επιβάλλεται και από την Παρασκευή θα περιλαμβάνονται σε αυτούς και οι εξωτερικοί χώροι. Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης που απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα πρόστιμα σημείωσε πως: «δεν άλλαξε ποτέ. Τα διοικητικά πρόστιμα υπήρχαν. Είχε αλλάξει ότι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Τώρα που υπάρχει συγχρωτισμός παντού είναι υποχρεωτικό παντού. Άρα ισχύει κανονικά και το διοικητικό πρόστιμο. Δεν έχει αλλάξει».

Σημειώνεται πως το πρόστιμο που προβλέπεται στα φυσικά πρόσωπα που δεν φορούν μάσκα ανέρχεται στα 150 ευρώ, όπως είχε διαμορφωθεί σχετικά το 2020.

Αναλυτικά από αύριο (24/12) και ώρα 06:00 έως τις 2 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα έχουν ως εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (και σε γυμναστήρια)
  • Υποχρεωτική διπλή μάσκας ή μάσκα υψηλής προστασίας (μάσκα ΚΝ95) στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ
  • Απαγορεύονται οι εορταστικές εκδηλώσεις από Δήμους
  • Υποχρεωτικά τεστ σε όσους ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους.
  • Σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA