ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/12/2021 16:34

Νοσοκομείο Παίδων: Εξετάζονται 5 παιδιά που ωθούνταν σε σεξουαλικές περιπτύξεις μέσα σε ορφανοτροφείο

Στο νοσοκομείο Παίδων έχουν διακομισθεί 5 παιδιά από το ορφανοτροφείο στο οποίο, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ανήλικοι είχαν σεξουαλικές σχέσεις παρουσία εργαζομένων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νοσοκομείο Παίδων: Εξετάζονται 5 παιδιά που ωθούνταν σε σεξουαλικές περιπτύξεις μέσα σε ορφανοτροφείο
Πηγή: Pixabay
Ανάγνωση:

Στο νοσοκομείο Παίδων έχουν διακομισθεί πέντε παιδιά από το ορφανοτροφείο στο οποίο, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ανήλικοι είχαν σεξουαλικές σχέσεις παρουσία εργαζομένων. Οι παιδοψυχίατροι του νοσοκομείου θα προσπαθήσουν να αντλήσουν στοιχεία προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβαινε στο ίδρυμα και αν τα παιδιά έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Διαβάστε ακόμη: Δόμνα Μιχαηλίδου για ορφανοτροφείο: «Έκαναν σεξ ανήλικα αγόρια και το προσωπικό έβλεπε»

Η κυρία Μιχαηλίδου αποκάλυψε πως γυναίκες υπάλληλοι του ορφανοτροφείου ωθούσαν και παρότρυναν αγόρια ηλικίας 7 έως 11 ετών σε ερωτικές περιπτύξεις και πράξεις, που εκείνες τουλάχιστον παρακολουθούσαν «απολαμβάνοντας το θέαμα». Προς το παρόν δεν είναι σαφές και ελέγχεται εάν τις κατέγραφαν σε βίντεο, για διάφορους λόγους.

Όλα ξεκίνησαν μετά από έγγραφη καταγγελία που έγινε για το ορφανοτροφείο από υπάλληλο που εργαζόταν εκεί μετά την οποία υποβλήθηκε από την πλευρά της μηνυτήρια αναφορά στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και σε βάθος ο ενδεδειγμένος έλεγχος. Μάλιστα, σύμφωνα με την κυρία Μιχαηλίδου, φέρονται στις πράξεις αυτές να «πρωταγωνιστούσαν» τουλάχιστον 4 μικρά παιδιά.

Στο ορφανοτροφείο φιλοξενούνταν πολλά παιδιά τα οποία είχαν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους που είχαν κριθεί ως ακατάλληλες για να τα μεγαλώσουν. Στην δομή πλέον γίνεται πολυεπίπεδος έλεγχος, ενώ όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό θα περάσουν από παιδοψυχιατρικές εξετάσεις, είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως σημείωσε η κυρία Μιχαηλίδου, σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, μετά από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές, αναφερόμενη μάλιστα και στις παράλογες εξηγήσεις που έδινε για αυτό ο αρμόδιος του ιδρύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ